10 хитри идеи за складиране в малки жилища


Хитринки за помещаване на различни обемисти вещи в малки помещения. А защо не и за големи, когато държите на простора.

Когато квадратните метри са дефицит, може да се почувствате, че решенията за съхраняване на притежанията ви биха могли да се реализират само с помощта на магия (ако, разбира се, не искате да се отървете от всичките си неща, в което силно се съмняваме). Но благодарение на малко разместване, не трябва да впрягате свръхестествени способности – малките идеи за подредба в ограничени площи изведнъж придобиват големи преимущества. Да, някои от тях изискват определена сръчност, но други пък не изискват повече от съобразено пренареждане.

По-долу сме подбрали десет особено адекватни и лесно адаптивни идеи за съхранение в малки пространства от книгата Small Homes Grand Living.

Велосипедът може да намери своето място и на тавана! Просто завийте няколко куки, на които да окачите задните.

Скрито бюро! В много малки помещения би било лудост да помислите за създаване на пространство за бюро в пълен размер. Сигурни сме, че можете в почивния си ден да се излежавате спокойно в леглото, но със сигурност, когато трябва да поработите на лаптопа би ви било по-удобно да дръпнете един стол и да седнете зад сгъваемата табла на личното си бюро.

Разделението на отделни рафтове е много просто, но и адски ефективно решение. Може лесно да свърши работа и като разделителна линия в по-голяма стая, която помещава два участъка – кухненски бокс и всекидневна, например.

Компактни стенни диванчета? Защо не? Лесно биха могли да се монтират, а с няколко възглавници биха могли едновременно да бъдат удобни и хитри допълнения към интериора, спестявайки от мястото в помещението.

Абсолютно разхищение е да не се възползвате от мястото под стълбите. То така или иначе си е там и просто чака да го усвоите по най-творческия начин, на който сте способни.

Шкафовете могат да бъдат и на … пода. Същата част от апартамента, с различна функционалност. Изградете шкафове в горната част на пода, така ще разчупите пространството, правейки две нива. Ще можете лесно да разделяте помещения и да подреждате дрехите, които не са от актуалния сезон.

Ако таваните ви са достатъчно високи, помислете дали да добавите повдигната платформа към стаята и ще можете да скривате всякакви неща в нея: куфари, дрехи, одеяла, или дори цял допълнителен матрак, когато неочаквани гости се появяват на прага.

Стена, която е приспособима към всякакъв размер рафтове е направо мечта за всяка кухня или работилница. За лесно реорганизиране, добър външен вид и изобилие от регулируемо пространство за съхранение!

Признаваме, че тази идея не е особено нова за българския бит – всички помним миндерчетата на баба в кухнята. Обаче не можете да не се съгласите, че са многофункционални: хем сте удобно настанени край масата, хем под вас може да се крият всевъзможни неща!  

Конвертируеми мебели! Внимателно помислете и изберете мебели, които лесно могат да влязат в различни употреби, според нуждите ви. Двете компактни масички от снимката могат да бъдат в ролята на бюро, рафтове или маса за трапезария, в зависимост от начина, по който ги аранжирате. Възможностите са безкрайни, просто разгледайте и съобразете с вашето пространство.

 

 

Източник: Аrchitecturaldigest

10 хитри идеи за складиране в малки жилища
Гласувайте за тази статия

placeholder