20 малки къщи направени от материали за боклука


Това не е тайна, че живеем във времена, където големите къщи стават все по-малко търсени за сметка на малки, но уютни пространства. Високите цени на недвижимите имоти и свиващите се градски пространства предизвикаха появата на тази мода строителството и продажбите на мини домове, които лесно се пренасят от място на място.Екологичното строителство и използването на стари материали са във възход, а блогърът и писател Райън Адамс наскоро представи доста интересна книга  „Малки къщи, построени с рециклирани материали“. Към, къщите, които Адам представя сме добавили и няколко от нас 🙂

тази къща е едва 14 кв.м. и в момента е паркирана във Вашингтон. Собственикът й Макайла Каванаг използваше изсечен дървен материал от строителен обект, стари материали от няколко сгради и местен магазин, който продава рециклирани материали.

Вдъхновена от старите железопътни вагони, Кейт Фокс и Анди Гил измислят къща на колела, която да отговаря на номадския им начин на живот. Те използват рециклирана дървесина от викторианската епоха за подова настилка и изваждат дърво от болтовете за стените от стара плевня.

Джеймс Галели, който е известен строител в родната си Австралия, публикува списъци на това, което му е необходимо в социалните мрежи и редовно получава доставки с дарени материали – от изолацията до подови настилки и перфектни френски прозорци 🙂

Архитектът Аарон Марет е използвал рециклирана дървесина за фасадата, спасена врата от селска къща от 1920 г. и облицовка от художествено ателие, но е купил няколко нови приспособления, като прозорци, окабеляване и водопровод.

Грег Парам модифицирал гофрирани метални покривни панели и рециклирал дърво за къщата си на колела в Дъраго, Колорадо.

 

Къщата на Натали Полард от 25 квадратни метра в Ашевил, Северна Каролина, е построена от рециклиран локално дървен материал с доста красиви стени, облицовани с материали от колиба, ползвана по времето на Гражданската война в САЩ. Подовите настилки са от местния магазин за материали втора ръка.

Гарет Робъртс, който е собственик на Hummingbird Micro Homes, си е построил малка къща във Ферни, Британска Колумбия. Той започва със стандартна рамка и работи с материали втора ръка, които намира на Кийджи, канадската версия на сайтовете за втора ръка продукти.

Конрад Роуг през по-голямата част от живота си строи екологични колибки. Сега той се съсредоточава върху малки домове, изградени от земни  материали като смес от глина, пясък и слама. Понастоящем той живее в собствената си къща, която се намира на малка площ от 7 квадратни метра.

Когато наемите в Сан Франциско направо удрят тавана, то  Блейн и Макензи Вослъ“ точно започват бизнес в сферата на облеклото и кожените изделия. сега те са постоянно на път в своята преобразена каравана, която е едва 23 квадрата, но има достатъчно място за живот и работа 🙂

Вижте как семейство и две кучета живеят в уют на 30 кв.м. 

Как една жена строи малкия си дом от стар вагон 

Двойка си направи мечтаната хижа като събра изхвърлени материали в околността

А може да сте по-креативни и да си направите къщичката от стари керемиди

Понякога е толкова тясно, но в същото време толкова уютно и приятно

Старото не винаги значи тъмно и грозно, а ето го и доказателството

Кой не си мечтае за нещо евтино и уютно в гората

Или нещо уникално и незаменимо

Дори архитектите не могат да се сдържат и се включват в тази нова мода на рециклираните малки къщи

Новороденото бебе не трябва да ви пречи, за да си спретнете малка къщурка, а защо не и от рециклирана ламарина 🙂

Как да си направите евтина и уютна къщичка на мястото ви сред природата

По идея на Architectural Digest

20 малки къщи направени от материали за боклука
Гласувайте за тази статия

placeholder