20 неща, които да изхвърлим от дома си веднага


Наближава пролетта и идва време за пролетното почистване. У дома през зимата, точно като малки катерички, трупаме какво ли не с идеята, че като се постопли ще направим основно почистване и ще изхвърлим много неща. Все пак е добре да започнем с най-ненужното и тези вещи, с които можем да се разделим най-лесно. Предлагаме ви катък списък с неща, които може да започнете да изхвърляте още сега.

Излишни закачалки 

В гардероба ви има точно определено място и ако вече е пълен, тези резервни закачалки, които пазите отдавна няма да влезат в употреба скоро. Подарете ги, ако са хубави, а ако не са – директно на кофата. Също така се отървете от изкривени и вече счупени закачалки, които не са така полезни.

Старите обувки

Старите износени обувки трябва да се изхвърлят. Може много да сте ги харесвали, но ако не помните кога последно сте ги носили и вече от доста време седят складирани – просто ги изхвърлете.

Празни шишета от алкохол

Празните шишета от скъп алкохол няма да ви върнат парите, нито загубените спомени. Те не са и трофеи, скоито може да се хвалите. Наистина за какво са ви?

Дрехи, които никога не обличате

Подарявайте, дарявайте, изхвърляйте, но тези дрехи не ви трябват. Освободете си място, за нещо, което ви става или харесвате повече.

Стари играчки

Дали са ваши или на вашите вече пораснали деца, старите играчки няма да върнат времето назад. Запазете си някоя любима, но останалите ги подарете. Ако продължите да ги пазите с времето ще станат като предмети от филм на ужасите.

Чорапи без другарчета

Ако и вие имате торба или място, където пазите чорапи със загубени „партньорчета“ , отървете се от тях веднага. Това е кръговрат. просто не се натоварвайте излишно.

Грим с изтекъл срок на годност

Това е вредно и гадно за кожата. махайте го, независимо колко е скъп или любим.

Лекарства с изтекъл срок на годност

От вредно отиваме направо към опасно. Изхвърляйте.

Четката ви за зъби

Четките за зъби се сменят веднъж на няколко месеца, тъй като се износват, а и се набиват с мръсотия, която трудно би се изчистила.

Торбата с найлоново торби

Не, няма да потрябват. Да, винаги ще сте пълни с такива и няма да спрат да идват. Просто изхвърлете.

Стари дискове, дивидита и касети

21 век сме. Ако са много ценни можете да ги дигитализирате и да ги запазите на компютъра си. Така ще си освободите място и пак ще си пазите всичко.

Храна в хладилника

Със сигурност имате нещо, което не помните от кога седи в хладилника. Направете ревизия и започвайте да изхвърляте.

Гъбичката за миене на чинии

Трябва да се сменят редовно, тъй като представляват инкубатор за микроби. Сменяйте я редовно с нова, не чакайте да започне сама да се разпада.

Стари касови бележки

Ако има наистина някоя важна, за гаранция например, запазете я в кутия. Всичко останало е излишно.

Старо бельо

Ако нещо виси или имат повече дупки, отколкото трябва да имат – в кофата.

Стари списания

Освен ако не смятате, че притежавате нещо изключително ценно, което ще има колекционерска стойност. Ако няма интервю с вас или ваш близък. Ако не знаете това изобщо как се е взело у вас…. мястото му не е у вас, явно.

Стари зарядни устройства

Старият ви телефон изобщо работи ли? Знаете ли кое зарядно за кой телефон е и защо го пазите? Ако отговорът е „не“, знаете какво да правите. А дори да е „да“, сим картите от смартфоните не стават в старите апарати….

Стари визитки

Хората си сменят работата, сменят си телефоните, адресите… а и вероятно ще можете да намерите по-актуална информация онлайн. Ако пък са старите ви визитки, запазете си няколко за спомен и другите изхвърлете. На никой не му трябва визитката ви във фирма отпреди 5 години.

Остаряло оборудване за компютър

Компютърните части са ценни и скъпи… ако са от това десетилетие. Изхвърляйте.

Филтерът на каната за вода

Филтрите на каните за вода се сменят на няколко месеца.

По идея на Business Insider

20 неща, които да изхвърлим от дома си веднага
5 (100%) 1 глас(а)

placeholder