23 невероятни примера за пясъчни замъци като архитектура


 

Изграждането на пясъчен замък е истинско предизвикателство. Всеки от нас се е опитвал, но никога не е успявал да овладее това изкуство. То изисква творчество, търпение, стабилна ръка и непосредствена близост до пясъчен плаж. Това е, разбира се, освен ако не сте Калвин Сейбърт. Художникът, пораснал в Колорадо, е  далеч от всяко традиционно местоположение, на което би могъл построи пясъчни замъци. Но това не го е спряло от развиването на талант, който оттогава му е спечелил широка похвала и глобално признание.

„Въпреки че съм израснал далеч от плажовете, в квартала от детството ми имаше много строежи“, казва Сейбърт. „Така че аз ходех на тези места и използвах пясъчниците им, за да правя замъци. Има много голяма разлика между това, което правя сега на плажа и това, което правех, когато бях на осем години в строителните зони“.

Докато става все по-голям, Сейбърт става и по-сериозен в изграждането на пясъчни замъци. „В началото много малко хора бяха наясно с това, което създавах на плажа“, обясни той. „Но с появата на Flickr, а по-късно, Instagram нещата започнаха да излизат.“ Толкова много, че той бе поканен от Summit Series да бъде художник в резиденцията на мероприятието в Tulum, Мексико. Там той прекарва ежедневието си на плажа, изграждайки своите замъци. На въпроса дали трябва да създаде някаква структура, за да успокои хотелите, Сейбърт отговори: „Не предприемам никаква посока, изграждам това, което искам да изградя“.

Той признава, че има неясна представа за това, което иска да създаде, когато започва склуптурата, защото най-вече импровизира. „Опитвам се всеки път да правя нещо различно, защото е много по-трудно да се опитаме да пресъздадем Белия дом, отколкото да направим нещо уникално и абстрактно. Не нарушавам никакви правила, когато е моя собствена форма. “

По-долу са можете да разгледате двадесет и три от най-добрите творения на Сейбърт.

Източник: Architectural Digest

23 невероятни примера за пясъчни замъци като архитектура
Гласувайте за тази статия

placeholder