3500 вази с растения покриват екстериора на къща


Когато Соня Динис Бернардини поканила талантливите дизайнери от Campana Brothers да се заемат с нейния мебелен магазин Casa Firma и да го модернизират, навярно е била шокирана от предложението им да облекат цялата сграда в 3500 вази, пълни с остролистни цветя. Въпреки това лудите дизайнери получили зелена светлина за своя проект и сградата със смесено предназначение и площ 500 кв м била облечена с доста смела зелена одежда.

3500 алуминиеви вази са прикрепени към външната стена на магазина за мебели чрез мрежа от тел. След това в тях са засадени 9000 растения от вида Сансевиериа, у нас известна и като “Индийски меч” (в Бразилия го наричат “Меч на Св. Георги”) – популярно растение, което има африкански произход и защитни фукции. Освен че придават на магазина авангарден вид, растенията подобряват качеството на въздуха в района. Теренът около магазина е покрит с еластични павета, което позволява правилното оттичане на дъждовната вода.

Вътре инфраструктура за охлаждане и осветление са оставени голи, което придава атмосфера на индустриален шик в двуетажната сграда с галерия, офис и търговски площи.

Firma-Case-Campana-Brothers-7

Firma-Case-Campana-Brothers-6

Firma-Case-Campana-Brothers-4

Firma-Case-Campana-Brothers-3

Firma-Case-Campana-Brothers-1

Firma-Case-Campana-Brothers-5

Firma-Case-Campana-Brothers-2

3500 вази с растения покриват екстериора на къща
Гласувайте за тази статия