4 интересни начина за декорация с антики


Макар антиките да носят специална емоционална привлекателност, то ако бъдат случайно хвърлени на стената или шкафа, съществува реален риск да се постигне обратния ефект – да направят дома да изглежда остарял и неприятен. Но има няколко начина да украсите с антики, за да създадете добро настроение за цялото семейство.

По-долу ще разгледаме как декорирате с наследствени вещи, или с такива, които сте харесали в антикварния магазин. Научете как да създавате ретро вид, как да избирате най-подходящите антики и как да поставите старите елементи, за да акцентирате върху стаята.

Постигане на ретро вид

Снимка: Sarah Greenman

Най-непосредственият подход за декориране с антики е цялостният ретро дизайн. Горната снимка показва някои творчески начини за поставяне на стари ретро предмети. Старинните куфари в ъгъла добавя традиционна тема за пътуване, старите декорации подчертават масичката за кафе, класическо изкуство украсява стените, а самостоящи ретро лампи допринасят за атмосферата

Също така, не подценявайте стила на текстила и търсете големи флорални шарки и мотиви. Декоративни възглавнички с ретро дизайн също вършат много гобра работа.

Антики с вечно излъчване

Снимка: Anna Spiro Design

Друга алтернатива е да изберете само няколко антикварни предмета, които имат най-универсален вид и ги вмъкнете в по-модерен или преходен дизайн. Популярна опция е окачването на стари снимки на стената или поставянето им на рафт. Поставянето им в модерна рамка може да запази жизнената история на семейството или да отпразнува минала ера без да нарушава цялостния дизайн на стаята.

Антиките с културен усет към тях, като ориенталска керамика или викторианска чаша, седят най-добре в едно модерно изглеждащо пространство, така че да създават любопитен акцент в атмосферата.

Местоположението на старите вещи е ключово

Снимка: Laura U

Мястото на поставяне  е един от най-критичните аспекти на декорирането с антики. Има няколко потенциални посоки при поставянето на антики. Една от възможностите е да направите старинна фокусна точка, както е на снимката по-горе: Стаята показва как една класическа снимка може да променя излъчването на стаята, стига да е достатъчно голяма.

Можете също така да поставите антики в незабележима област като на плаваща лавица. Там те акцентират върху дизайна на стаята, вместо да доминират и потенциално да се сблъскат с него. Поставянето на антики на една лавица също може да работи добре като ги поставите до ред книги, или друго място, така че да вкарате нотка от една отминала епоха.

Винтидж „направи си сам“ проект

Снимка: The Virginia House

Друг начин да украсите с антики е да се отдадете на рустик и винтидж вълната. Снимката по-горе показва как дизайнер творчески съчетава каубойски снимки със селски прозорец.

Може да намерите и някои стелажи в този дух, да се сдобиете с антикварни предмети и да ги комбинирате с изчистени мебели. Наследствените мебели могат да свършат добра работа като е необходима само една ръка нова боя.

Също така е възможно някои старинни предмети да бъдат подредени в кутия със стъклен похлупак и да бъдат изложени на стената или масата. тази кутия лесно може да пасне на дизайна на всяка стая.

източник: Freshome.com

4 интересни начина за декорация с антики
4 (80%) 1 глас(а)

placeholder