4 лесни начина да обезшумим жилището


Едно от най-големите предизвикателства пред всяко жилище е невъзможността да се правят постоянни промени. Това важи особено за жилища под наем, където ограниченията за боядисване на бани или облицоване на гърба на кухнята може да са досадни. Това обаче е не толкова важно, колкото непрекъснатия шум от съседите и обратното – съседите, които чуват всяка ваша дума.

Не е нужно да страдате в спазване на пълна тишина. Ако ви трябва професионална шумоизолация, ви съветваме да се обърнете към фирми, които предлагат професионални продукти за дългосрочни решения. Но има и някои обратими начини, които не изискват строителна намеса и няма да предизвикате гнева на хазяите. 

Представете си, че шумът пътува. . Меките и неравномерни повърхности поглъщат звукови вълни, докато плоските отразяват този шум точно обратно. Четири прости съвета по-долу ви дават възможност поне малко да звукоизолирате жилището си.

 Секции с книги

Купчините книги и учебници не е необходимо да събират само прах. Сложете ги на общата стена с вашия съсед. Колкото по-голяма е библиотеката, толкова по-малко звук ще преминава. Разбира се, за да бъде ефективно това, трябва да увеличите максимално шумопоглъщащия материал на тази библиотека. Какво по-добро нещо от редици с книги? Съберете всичките си материали за четене и ги подредете на рафтовете. Притиснатите страници са идеални за спиране на звука. 

 Дебели пердета и гоблени по стените

Не е нужно да изпълвате апартамента си с меки мебели, за да сложите край на шума. Добавянето на меки, дебели тъкани към стените ви ще помогне по същия начин за овладяване на звука. Завесите от пода до тавана са идеални. Ако нямате много прозорци, обърнете се към висящи гоблени и други текстилни декорации. Можете да направите свой собствен или да закупите такъв. Така или иначе меката неравна текстура от влакна ще блокира външния звук и ще направи пространството ви по-спокойно.

Килими и пътеки

Килимите са идеални за обезшумяване на апартамент, дори и когато вие сте тези, които вдигат шума. Един голям килим прави чудеса за ограничаване на ехото. Когато имаш особено шумен съсед, един килим може да e живото спасяващ. За щастие, можете да използвате и друга тенденция, която да ви помогне да звукоизолирате апартамента си – пътеките са пак на мода! Сложете пътеки с различна текстура и ще имате максимален ефект. Повечето неравности се равняват на по-голяма абсорбция на звуковите вълни, което се равнява на по-тиха стая. 

Пренареждане на мебелите

Невъзможността да блокирате външния шум може да бъде толкова разочароваща, че да пренебрегвате очевидното. Пренареждали ли сте мебелите? Ако имате телевизор, потърсете начин да го позиционирате срещу споделената стена, така че да можете да заглушите шума с любимата си телевизионна програма. Ако шумът ви държи будни, пренаредете спалнята си така, че леглото ви да е възможно най-далеч от шумната стена. Може дори да размените стаи и да преместите домашния офис?

Източник: newhomedecore.com

4 лесни начина да обезшумим жилището
Гласувайте за тази статия

placeholder