40 детски стаи направени за игра


Колкото и да се опитваме да излизаме с децата и те да прекарват време на въздух, то има и дни, в които това няма как да стане. Тези дни са много тежки, както за децата, така и за родителите. Децата не ги свърта и започват да досаждат, а възрастните си имат грижи из дома и нямат намерение цял ден да слушат мрънкане и врънкане. За да минават по-спокойно тези редки моменти на застой у дома е добре да се помисли малко върху детската стая на малчугана.

Определено хубавият дизайн и добрия подбор на цветовете ни се виждат като проява на добър вкус и придаване на детска излъчване. Нуждите на децата, обаче, са малко по-различни. Те искат място за игра и развиване на въображението. Ако това място не им е предоставено или не го чувстват достатъчно, започва скачането по главите на възрастните и се стига до добре познатата реплика „Върви да играеш!“ – „Не искааам!“.

Затова решихме да ви предложим някои идеи, които могат да ви спасят поне до известна степен. Не е необходимо да имате огромна стая, нито да вкарвате големи инвестиции в детските забави. Достатъчно е да го обмислите добре и да видите какви закачки може да вкарате в пространството. Например малки масички със столчета в центъра на стаята, заобиколени от инструменти за рисуване, са печеливш коз, и за вас, и за децата.

Друг не лош вариант е да измислите нещо креативно – къщичка, корабче, замък – изработени от какъвто и да е материал, стига да са оцветени и да стават за провиране през тях. Други предложения може да разгледате в галерията долу.

 

40 детски стаи направени за игра
5 (100%) 1 глас(а)

placeholder