40+ идеи за цветен дом в мексикански стил


В последно време скандинавският интериор е завзел сериозно интериорите в българските домове. Това се дължи не само на приемливите мебели в ИКЕА, но и опитът ни да се откъснем от кича, а жилището ни да придобие по-западняшки вид. От една страна всичко това е много хубаво. Домовете са стилни, изчистени, добре подредени с по-малко мебели и повече пространство. От друга страна, обаче, всичко започва да става еднакво и бездушно. Сякаш в опита си да се откъснем от кича и шаренията минахме границата и сега всичко е студено и безизразно.

Но ето, че се задава нова мода, която може би ще е по-близка до сърцеъо на българина. Ярки, топли цветове, тъмно тежко дърво, много керамика и растителност характеризират мексиканският класически интериор – точно обратното на това, което се води за скандинавски дизайн.

Понякога изобщо не е трудно да смените настроението у дома. Достатъчни биха могли да бъдат няколко шарени възглавници, одеяло или да изрисувате скучните бели икейски мебели. Друга възможност е да преобразите и старите соц мебели като например да претапицирате канапето или да разкрасите някоя етажерка.

Каквото и да изберете, то неминуемо малко цвят не би навредил, а ето и няколко идейки 🙂

 

 

Текст: Лина Георгиева

Снимки: Pinterest.com

40+ идеи за цветен дом в мексикански стил
Гласувайте за тази статия