40+ модерни идеи за осветление в кухнята


Когато си мислим за обзавеждане и декориране на кухнята, рядко се сещаме за лампите като основен елемент. Обикновено осветлението е някаква неизвестна точка в плановете ни и всичко се решава накрая. Мислим за лампите просто като за инструмент, който трябва да ни служи, за да виждаме добре докатоготвим. Можем да поспорим с това твърдение и то спокойно. Модерните лампи предлагат много повече от това да са осветителни тела и декорация. Те могат даже да се превърнат в акцента на помещението, да вкарат цвят, да вкарат настроение или определено усещане.

Не е задължително лампите в кухнята да висят от тавана, те могат да са отстрани на стените, а напоследък става все по-популярно да се ползват настолни лампи с дълки и тънки тела.

Понякога даже може да заложите на евтиното и да се сдобиете с една от онези хартиени лампи, които като се изцапа и напраши, направо я изхвърляте. така ще може да сменяте дизайна винаги, когато ви омръзне, да ползвате различни цветове и форми.

Металните нюанси на сребристо, златисто и медно са много подходящи за кухнята. Вкарват лек индъстриъл привкус съчетан с нежна елегантност.

Винтидж стил лампите са доста подходящи за кухня, която е изработена семпло, без детайли. Те придават някак повече уют и вкарват усещане за идентичност. Независимо на кой стил ще се спрете точно, бъдете сигурни, че ще има значителна разлика.

Висящите декоративни винтидж крушки не се славят като особено силни осветителни тела, но може би ако добавите достатъчно от тях, тогава ще бъде достатъчно светло в кухнята.

 

40+ модерни идеи за осветление в кухнята
5 (100%) 1 глас(а)

placeholder