5 модерни начина да използваме флорални мотиви


Големите флорални мотиви обикновено се възприемат като класически компонент на по-традиционните стилове, където доминират детайлни модели и оживени текстури.  Или с други думи казано – са бабешки и лелински. Те обаче могат да се впишат в голямо разнообразие от стилове. Ако знаете как да работите с цветови гами, те са привлекателно допълнение към почти всяка стая, независимо от възрастта ;).

Цветята имат толкова много различни видове, големини и цветове, че е лесно да намерите някой, който да пасне и на вашата стая. Изготвили сме кратки съвети, които може да ви мотивират в търсенето.

Големи цветя на неутрални фонове

 

Един от начините да използвате големи флорални мотиви е да ги комбинирате с неутрална цветова схема и донякъде минималистичен дизайн. Избирайки да украсите  с преобладаващо бели или кафяви нюанси, самите цветя ще изпъкнат по-ярко. Те също така не трябва да се конкурират с други ярки цветове или текстури.

Използвайте флорални мотиви на креативни места – като таблата на легло

Не мислете, че сте ограничени само до мебелите при използването на големи цветни щампи. Цветята могат да паснат добре в спалнята като част от таблото на легло и в комбинация със завивките. Фини цветя на нощното шкафче добавят акцент към пространството.

По същия начин можете да използвате същата концепция и в други стаи. Например, може да помислите за тапициране на табуретка, за да си отива с мебели, които са в един цвят. Това позволява големият флорален мотив да действа като класически акцент, който върви на почти всяко пространство.

Цветя в тъмни цветове

Друга идея е използването на умерена цветове схема. Потърсете цветни мотиви, които са в естествени цветове като синьо или тъмно зелено. Самите цветя могат да бъдат разположени на по-голямо разстояние, така че да изплува повече от цвета на фона.

По-базовата цветова схема работи и в различни стилове. Това „заглушено“ оцветяване се вписва в по-широк спектър от мебели и текстури, тъй като няма да доминира в пространството.

Пердета на цветя

 

Ако искате да сте по-смели, тогава можете да наблегнете на завеси или платнени щори. Тези елементи са чудесни за добавяне на цвят към неутрално оцветени помещения. Друга възможност е да комбинирате цветните пердета с един или два стола. Това добавя баланс в стаята.

Напасване на цветовете в помещението

Един чудесен начин да направите голяма флорална схема е да я напаснете с цветовете в цялата стая.

Тази идея работи и за обзавеждането. Може да опитате да комбинирате цветни мотиви и плътни цветове – като червени макове  със съответстващи тъмно червени мебели около тях. Д

И винаги помнете, че най-важното е да се забавлявате и резултата да ви носи удовлетворение. 🙂

Източник: Freshome.com

5 модерни начина да използваме флорални мотиви
Гласувайте за тази статия

placeholder