5 начина да подготвим дома си за есента


Тъй като слънчевите безгрижни дни на лятото вече отминаха, сега гледаме напред към дните на ябълковите градини и цветните листа. Когато дойде есента едно от любимите ни неща е усещането, което тя предизвиква. Всичко около нас започва да напомня за зимата, а през зимата най-много обичаме топлината и комфорта. Неизбежно идва и желанието да внесем всички тези усещания в домовете си.

Трансформирането на вашия дом за по-хладните сезони не означава, че трябва да отделите много от свободното си времето или бюджета. Нито пък означава да се налага да гравирате тиква или да окачате покрит с листа венец на входната врата. Всъщност добавянето на няколко конкретни неща към вашето пространство може да създаде уютната атмосфера, която търсите. В това отношение два са ключовите елементи , които ви трябват: текстилни детайли и осветление. Добавянето на един или дори на всички от следните аксесоари към вашето жилище може да създаде релаксираща атмосфера, на която да се радвате през есента или дори през цялата зима.

Пухкаво одеялце на дивана

Пухкаво и дебело одеялце метнато през дивана може да накара дори най-неудобния и кожен диван да изглежда като перфектно място за дрямка. Плетено одеялце с мека прежда или такова в ттопли цветове може моментално да направят стаята да изглежда по-привлекателна. Изборът на топли цветове като светлокафяви или неутрални бели придава цветови акцент вдъхновен от сезона като същевременно се запазва неутралността, за да се използва през цялата година.

Меко килимче с релеф или шарка

Изпълзяването от леглото или да стъпиш върху студена плочка никога не е приятно изживяване. Да не говорим, че подовете с плочки и мозайка са склонни да правят стая да се усеща по-студена. Най-доброто решение за студени крака есента е великолепният килим. Докато практичността също играе фактор, то добавянето килими за по-студения сезон със сигурност ще даде по-голяма завършеност на стаята.

Аранжировка на свещи

Подреждането на свещите в групи или дори да ги разделите в помещение е начин да създадете топло осветление. Съчетаването на няколко свещи в едно снопче е чудесен начин да имитирате „усещане за огън“ без камината. Ако правите такава композиция поставете няколко свещи с различна височина и ширина, за да бъде по-интересно. Ако предпочитате по-скоро да изпъквате с дизайна на свещите, използвайте чисти стъклени вази или цветни свещи, за да се заиграете с осветлението. Използването на стъклени принадлежности за свещите не само усилва светлината, но и цветното стъкло придава на обикновения свещ мек и романтичен вид. Когато осветявате едно и също място с няколко свещи гледайте само една от тях да е ароматна, а останалата част трябва да бъдат без мирис, за да се избегне тежката миризма в стаята.

Купчинка от малки възглавнички

Плюшените декоративни възглавнички са доста обикновен аксесоар, но възможностите им са много. Те служат, за да подканят хората да поседнат на вашето канапе и че са добре дошли да се чувстват удобно и да останат за дълго време. Моделите с ресни са доста интересни и имат подчертан почерк върху излъчването на стаята. Можете да ги поставите и върху шкафа или раклата в коридора, също вършат добра работа. Независимо дали се наслаждавате на мързелива неделя или сте се събрали да гледате любим сериал, тези меки възглавнички са нещо, което няма да остане незабелязано.

Космат аксесоар

Добавянето на изкуствена кожа в дома ви е бляскав начин да затоплите стая или място за сядане. Вярвате или не, докарването на винтидж, старинно усещане може да е по-лесно, отколкото си мислите. 

По идея на Freshome.com

5 начина да подготвим дома си за есента
1 (20%) 1 глас(а)

placeholder