5 начина как да очертаем градината


Ограждането на градината не е задължително и често не се обмисля изобщо, но всъщност си заслужава да бъде обмислено. Отворено градинско пространство седи естествено до зелената морава и това си е в реда на природата.  Но добавянето на акцент помага да се създаде визуална бариера между градината и другите пространства. Той създава определена визуална логика във вашия двор. Обграждането на определени зони има и своите функционални предимства като спирането на растенията да растат извън определените им места. Предлагаме ви няколко интересни решения как с малко усилия да преобразите градината и да създадете повече акцент в нея.

Ограждане с камъни

Тази ненатрапчива, функционална идея създава геометрия в пространството. Както показва снимката по-горе, камъкът създава солидна визуална бариера, разделяща храсталака от останалата част от тревата. Той също така показва как можете да добавяте геометрично изкуство към стила в градината. Това е лесен дизайн, тъй като не е трудно да се очертае градина или храстови пространство с камък. Може да използвате и мулч.

Ограждения с павета и тухли

Друга идея за акцент в градината е да се поставят тухли или павета около самите градински пространства. Това създава лесна и визуално чиста бариера и е особено полезно, ако имате пешеходни пътеки между градинското пространство. Този дизайн е добър за хора, които обичат да отглеждат разнообразни растения.  Например, едно каре може да има определен вид цвете и друг може да има папрати. Целият раздел би могъл да бъде посветен на отглеждането на различни видове зеленчуци. Този дизайн придава организационна логика на ландшафта.

Повдигната градина

Класическият начин за обозначаване на градинско пространство е да се издигне. Това може да бъде полезно за хора с болен гръб или за тези, които не искат да прекарват много време наведени.  Този начин създава визуална организация и сегментиране на градината. Повдигнатите, сегментирани градини са друг добър начин за обозначаване на различни пространства за даден зеленчук или билки. Ако използвате дървени прегради ще можете да придадете естествен селски вид на градината.

Пътеки от тухли

Още един атрактивен начин да направите градински кант е да използвате пътеки от тухли. Издигнат каменен шаблон на ръба на пътеката визуално разделя пътя от градината. Като избирате стегнат тухлен дизайн, вие буквално премахвате шанса на плевелите и други растения, които обикновено никнат в процепите между плочките. Тухлената пътека е добър избор, ако обичате да се разхождате в градината.

Ограждения с големи камъни
 

Грубо изсечените камъни, поставени един до друг, създават лесна естествена градинска форма. Този дизайн е добър начин да се създаде преграда около пътя от чакъл, тъй като той помага да се поддържа натурален дизайн и се поддържа лесно.

Източник: Freshome.com

 

 

5 начина как да очертаем градината
Гласувайте за тази статия

placeholder