5 съвета как да си подредим домашен офис


Много хора се нуждаят от специално пространство в домовете си, където могат да се съсредоточат. Да имате офис във вашия дом означава да приветствате работата в личния ви живот, сред семейството и личното ви пространство. Но как офисът у дома да ви създава усещане за спокойствие , а не допълнително напрежение? Ако искате да създадете място, където всъщност ще се радвате на работата, което се вписва  в останалата част от вашата къща или апартамент (и живот), трябва да помислите за различни възможности за декориране на домашен офис.

Създаването на естетика, която да ви радва, трябва да бъде приоритет в работата. Но украсяването на домашен офис по начин, който обичате, всъщност е доста силно оръжие. Когато се наслаждавате на пространството, искате да го поддържате подредено и то също така може да ви помогне да се насладите на работата си.

Имайки предвид това, струва си да положите усилия в декорирането на домашния си офис.

Бъдете организирани

 

Не е тайна, че офисите у дома могат да станат мръсни и разхвърляни и то доста бързо. За да се справите с лавината документи и листа е добре да се сдобиете с организационни кошове, чекмеджета и т.н. На пазара има огромно разнообразие от възможности, за да ви помогне да поддържате домашния офис в най-добра форма. Единственият проблем е, че е твърде лесно да ги донесете вкъщи, без всъщност да ги използвате.

Преди да започнете да се заемете с организаторите на чекмеджета и шкафовете, помислете как всъщност организирате. Какво работи добре в останалата част от къщата ви? Ако вече имате навика да сканирате вашите разписки и да съхранявате нещата дигитално, защо да купувате шкаф? Имате гъвкавостта да създавате собствено работно пространство, както на вас ви е удобно. Направете го по начин, който ще работи за вас в дългосрочен план. Не забравяйте, че декорирането на домашен офис по начин, който не се чувства прекалено стерилен е много по-лесно, когато сте избегнали натрупването на купчини кошчета, папки и организатори.

Вертикална организация

Дори най-малкото пространство може да бъде пригодено за домашен офис, въпросът е да се възползвате максимално от него. Добавете плаващи рафтове и шкафове по стената, ако искате дори в интересна комбинация или подредба. Не се страхувайте да се забавлявате с това, което виси. Отворените шкафове могат да бъдат  практични и забавни. Попълнете ги с полезни кошчета заедно с цветни книги .  Можете да използвате цялата височина на стената като платно за всичко, което ще ви вдъхнови и ще повиши производителността.

Не се оплитайте в кабели

 

В нашата дигитална епоха едно от абсолютно най-лоши неща за офисите е всичко, което се натрупва. Вероятно се нуждаете от вашия компютър и от принтер, но това не означава, че трябва да се взирате в кабелите им цял ден. Помислете как да организирате кабелите без да стават на снопове и да се натрупват в пространството. Изрежете дупка в задната част на красива кутия и ги приберете там. Монтирайте мрежа отдолу или от задната страна на бюрото си. Използвайте свински опашки, куки или други малки помощници, които да ви съдействат в организирането. Ще бъдете изумени колко по-чист и подреден е офисът ви без видими снопове кабели.

Нека да бъде светло

Офисите са известни със своето силно осветление – по-специално флуоресцентни светлини. Защо големите офиси често предпочитат стерилно, студено осветление, което ви кара да се чувствате като под микроскоп? Тъй като знаят един основен принцип в работата: достатъчно осветление улеснява работата. Не го правете по-лошо, като ограничавате осветлението в домашния си офис. Използвайте естествената светлина колкото е възможно, но се уверете, че допълвате там, където е недостатъчно. Добре осветеният офис е щастлив и продуктивен.

Чувствайте се у дома си

Вашият офис е продължение на вашата къща или апартамент. Трябва да изглежда и да се чувства като едно. Украсете със същите теми, които сте използвали в дома си и включвайте елементи, които обичате. Нищо не е извън границите. Ако сте любител на растенията, изпълнете домашния си офис в зелено. Не се ограничавайте само защото това е работно пространство. Ще бъдете по-продуктивни в стая, която ви носи радост, така че защо да не положите допълнителни усилия за създаването на офис, който да ви кара да се чувствате като у дома?

 

5 съвета как да си подредим домашен офис
Гласувайте за тази статия

placeholder