50 cent продаде имението си с 84% отстъпка (снимки)


Когато говорим за продажба на имоти неизбежно е намесена и известна доза пазарлък. Понякога пък цените така вариват, че сами правят сделките изгодни. В случая на рапъра 50 cent, обаче са замесени съвсем други сили. Изпълнителят винаги се е славил като човек на разкоша и разточителството. Идвайки от бедно семейство и веднъж видял се в пари, рапърът е решил да не жали нито цент. Така само преди няколко години, той обяви фалит и се принуди да се раздели с голяма част от разкоша.

 

Имението на 50 cent е на имотния пазар от 12 години, но никой не иска да го купи. Първоначалната цена е била 18 милиона долара, но с течението на времето рапърът се принуждава да я смъква, докато накрая не се продава за далеч по-скромните 2.9 милиона долара. Продажбата също така е голяма загуба за рапъра, защото той е закупил имението за 4 мил. долара от боксьора Майк Тайсън през 2003 г. и след това е направил реновации за близо 10 милиона долара.

На площ от близо 4700 квадратни метра, имотът включва 21 спални и 19 бани, игрални стаи, студио за записи, домашно кино, закрит басейн, джакузи, в което могат да седнат 40 човека и конферентен център. Оригиналният списък включваше и снимки на баскетболно игрище и нощен клуб, украсени със стенописи на 50 Cent.

Но защо тогава е нямало търсене? Спорет брокерите в региона има няколко фактора, които са играли срещу добрата продажба. На първо място е регионът, в който се е намирала тя. Най-скъпо продадената къща във Фармингтън е била 2.3 милиона долара през 2018 г., според националния оценител на недвижими имоти Джонатан Милър. Това е доста скромно спрямо цената, която иска рапърът. Средната продажна цена на дом във фармингтън е 301 600 долара.

На второ място, големият размер на имота е работил срещу сключването на добра сделка. „Това е просто извънгабаритно за пазара“, казват брокерите. „Когато притежавате имот, който е извън нормата, продаването ще отнеме много повече време.“ С поддръжката, сметките, отоплението и други, разходите по имението излизат по 70 000 долара на месец.

„Не съществува толкова дълбоко море от купувачи, които искат да живеят в толкова голямо жилище“, заявяват брокерите. „Толкова малко хора могат да си го позволят. А тези, които могат, често не искат да са на показ или да се открояват.“

 

50 cent продаде имението си с 84% отстъпка (снимки)
5 (100%) 1 глас(а)

placeholder