50+ идеи как да скрием грозните радиатори


Нашата къща е нашата крепост! У дома човек иска да се чувства комфортно, сигурно, спокойно и да се наслаждава на домашната обстановка. Радиаторът у дома е централна фигура, но не само защото от него се разнася благата топлина, но и защото обикновено се е закотвил на най-неподходящите места в стаята. Този така нужен уред може да развали енергията на всяка стая като диктува нейното оформление и загрозява пространството около прозорците. И все пак положението не е безнадеждно и може да бъде доста лесно решено.

На първо място, най-лесно е просто да закупите или да поръчате изработката на така наречените шкафове за радиатори. Те се слагат около вашия радиатор и притежават множество отвори, през които да излиза топлината. В същото време предлагат естетично решение за стаята, а може би дори и пространство за съхранение на вещи. Понякога тези шкафове биват използвани и като място за четене. Представете си как сте се подпряли, гледате навън през прозореца и четете любимата си книга.

Друг, и може би най-лесен, вариант е просто да боядисате радиатора. Огледайте се в стаята, преценете какви вещи и в какви нюанси имате и просто подберете цвят, който да контрастира. Така няма да скриете радиатора, но ще го накарате да се влее в общата динамика на стаята и няма да е така избождащ очи.

Много хора предпочитат да скрият радиаторите зад маси и дивани. Това е опция, но предвид, че те обикновено са в района на прозорците, може би тежък диван точно там не е най-доброто решение.

Събрали сме за вас най-добрите и интересни идеи и решения за радиаторите у дома, които могат да ви помогнат да прекроите обстановката у дома 🙂

 

50+ идеи как да скрием грозните радиатори
Гласувайте за тази статия

placeholder