50+ супер идеи за стилни детски стаи


Детската стая е много особено място в къщата. За разлика от нас възрастните, децата гледат на света други очи, а и съответно на своето място у дома. Със сигурност бихме искали да им предоставим най-добрите условия за игра, вдъхновение и развитие. По магазините за мебели често срещаме обзавеждане за детска стая на модули и идващо в комплект. Този вариант обикновено е практичен и на доста добра цена. Все пак той малко или много е лишен от идентичност, а някои даже затварят прекалено много пространството в стаята.

За малките детски стаи е препоръчително да изберете мебелите отделно и да ги подредите по ваш вкус и преценка. Цялостното обзавеждане не е съобразено с размерите и спецификите на вашата стая. Често се случва да не остане достатъчно пространство за игра, а такова трябва да има. На децата им трябва доста празно място и удобен килим, на който да играят. Прекалено много мебели могат да направят обстановката в стаята тежка и неподходяща за игра.

Другото, за което е добре да гледаме, е усещането за детското съзнание. Често се случва да се влияем повече от нашия вкус, да избираме това, което на нас ни харесва. Така лишаваме детето от идентичност. Ако е достатъчно голямо, то най-добре ще е заедно да избирате обзавеждането, а ако е малко тогава сами трябва да имате предвид няколко фактора. Малките деца търсят уют, прекалено футуристични мебели не са подходящи. Също така класическата тежка мебел също не е за препоръчване. Мебелите трябва да са интересни и игриви.

Цветовата комбинация също е от значение. Прекалено розово или синьо съвсем не върви. Трябва да постигнете баланс. Откъм декорации също може да има заигравка. В модерните детски стаи често по стените висят черни дъски за писане и рисуване, карти на света, рафтове за играчки или лампички в различни форми, които да заменят светнатата нощна лампа през нощта. Не забравяйте, че рамкираните рисунки на вашия наследник могат да са истинско изкуство окачено на стената.

 

Снимки: Architectural Digest, House&garden.co.uk и др.

50+ супер идеи за стилни детски стаи
5 (100%) 1 глас(а)

placeholder