6 неща, които да промените в хола веднага


Ако сте у дома, влезте в хола сега (ако сте на работа, затворете очи и си го представете). Какво виждате? Спокойно пространство, което ви гали по душата? Или неразбория, която ви стресира? Само с няколко лесни стъпки може да промените изцяло усещането в своя хол.

Скриите кабелите

Кабелите за вас са почти невидими, тъй като сте прекарали много време в това помещение и те вече са се сляли с интериора. Но тези досадни детайли от модерния живот направо избождат очите, щом се сетите за тях и ги забележите. Затова може много лесно да ги скриете, а ако нямате възможност лесно да ги прикриете използвайте начини за замаскиране на кабели, за които вече ви писахме.

417-490x352

Ще видите как стаята бързо ще се освежи и ще изглежда по-подредена, а вниманието на гостите ще бъде привличано от украсата, а не от жиците.

Внимавайте с декорацията

Холът е магнит за декорации. Това е мястото, където да изложим всичко хубаво, което притежаваме. Допълваме по нещо за украса бавно и славно през цялата година, без да забелязваме в какво превръщаме стаята. Тези малки предмети ги слагаме с надеждата да освежат стаята и да променят нейния изглед.

family-room-01 (Copy)

Не винаги получаваме търсения резултат. Често става точно обратното и вместо освежено, мястото започва да изглежда комично претруфено с колекции от възглавници за дивана или купища малки фигурки по секцията. Вземете част от тези предмети и ги приберете. Когато ви омръзнат изложените декоративни елементи – приберете тях и извадете тези, които прибрахте преди.

Купчина на холната масичка

DSC_1119

Купчини с мръсни чинии, списания, дистанционни и какво ли още не, масичката в хола са натуралното място за скупчване на всевъзможни предмети. Така се нарушава спокойствието в стаята и изглежда мръсно и разхвърляно. Повърхността на масичката определено привлича внимание и по-добре да я държите празна. Не е нужно да махате абсолютно всичко от нея, просто я подредете и махнете само част от нещата.

Неудобни места за сядане

Red-Rose-Room5

Ако имате място в хола, където не обичате да сядате, защото е на лошо място или е затрупано с възглавници, или е твърде тясно – защо все още го пазите? Сменете всяко място, което не е удобно за сядане. Ако е необходимо даже премахнете това излишно кресло, което пазите защото е част от комплекта с дивана. Не е необходимо да се затрупвате с мебели.

Празни и скучни ъгли

_MG_3393

Тъй като холът е сърцето за декорация във вашия дом е важно да обърнете внимание и на ъглите. Може да ви изглеждат като места, на които никой не би обърнал внимание, но не е така. Ъглита са важна част от цялостната обстановка в хола, затова една премерена декорация или нещо идейно, би седяло добре там.

Лошо осветление

Хубаво е да се опитвате да вкарате повече светлина в хола, даже е добре да правите така с всички стаи. Сложете допълнително осветление под формата на свободно стояща лампа, която също може и да е добра декорация за ъгъл или си купете свещи. След като направите това, премахнете всякакво осветление, което не ви задоволява. Ако не харесвате светлината на крушките от основната лампа – сменете ги, ако имате настолни лампи, които светят лошо – махнете ги. Осветлението винаги е било много важно за атмосферата у дома.

39

 

6 неща, които да промените в хола веднага
3.5 (70%) 2 глас(а)

placeholder