6 стъпки как да продадем старите си мебели онлайн


Не е необходимо да пазите в дома си мебели, които не ви правят щастливи и то само, защото не искате да ги изхвърлите на боклука. Ако става дума за вече захабена мебел от ИКЕА или друг магазин с евтини стоки, то тогава спокойно може да я изхвърлите, тъй като този вид продукти ги има навсякъде, не струват много и никой няма да иска да си купи нещо, което дори и ново ще му е евтино.

По друг начин седи въпросът с шкафчето на баба ви или семейния гардероб или онази масичка, която много искахте преди 10 години и изсипахте торби с пари за нея, но нещо вече не ви се връзва добре с останалата част от дома ви. Най-лесното и бързо спасение е да продадете ненужните мебели онлайн. Предлагаме ви няколко съвета, които да ви улеснят максимално, ако решите да продавате в интернет.

1.Изберете правилното място за продажба

Със сигурност няма недостиг на възможности, така че как да разберете кое е най-доброто място за вас? Чрез просто прецъкване на някои сайтове ще можете да получите усещане за видовете продукти, които продавачите предлагат, а купувачите търсят.Има места, където вървят един тип неща, а на друг съвсем различен. Например, ако притежавате нещо ретро като стара лампа, пътека, килим, огледало и не е тежка мебел, може да пробвате в ebay. Там ще срещнете куповачи от цял свят и ще може да продадете на по-добра цена. За големи и тежки мебели може да ползвате родните онлайн платформи като Olx, Bazar и др. Групите във фейсбук също са добра алтернатива, ако искате да се отървете от нещо много бързо и не търсите да му вземете максимална цена.

2. Почистете добре вашата вещ

Поставете се на мястото на купувача: Бихте ли купили вашата възглавница (стол, килим и т.н.) в сегашното състояние? Време е да направите леко освежаване, ако и където е необходимо. Помолете своя шивач да зашие шевовете, които се разпадат на възглавницата. Петно върху килима? Почистете го. Стара лампа, която не работи? Занесете я на електричар, за да може да кажете в обявата си: „Тя работи!“. Като цяло действайте в идеята, че трябва да вкарате вашата стока в добър вид, за да има тя най-висок шанс на пазара.

3. Цена на продажба

„Всеки иска сделка, така че ние винаги насърчаваме хората да салагат цени толкова ниско, колкото им е удобно“, казва Мишел Хофър, главен изпълнителен директор на популярен сайт за дизайн и изкуство. Да, дори ако диванът е почти като нов, ще трябва да го продадете за по-малко, отколкото струва на разпродажба. „Винаги напомняме на хората, че това все пак е втора ръка покупка за купувача. Просто няма да продадете нещо, на което слагате само 20% надолу от оригиналната цена, купувачът трябва да бъде стимулиран!“ По-ниската цена ще ускори продажбата, ако искате бързо да си освободите мястото.
От друга страна, ако не бързате с продажбата и притежавате нещо много хубаво и искате да го продадете само, ако можете да получите страхотна цена, то придържайте се към по-висока цена. За по-старинни мебели може да е хубаво да допитате и до някой професионалист, който да ви помогне в избора на цена. Можете да го направите и търсейки сходни вещи в интернет и техните цени, но ако е наистина скъпа вещ, най-добре се доверете на професионалист за оценката. Ако изберете да се доверите не цените в интернет, то осреднете между най-високата и най-ниската цена за предлагания предмет и се заредете с търпение!

4. Направете хубави и честни снимки

„Точните и подробни снимки са задължителни“, казва Мишел. „Трябва да помните, че купувачът няма да докосне или да види предмета лично, затова снимките ви трябва да вършат тази работа.“ Дизайнерът Джъстин Ди Пиеро препоръчва да използвате светкавица, което означава, че може да се придържате и към дневна светлина, ако е възможно, и да заснемете всеки предмет, който продавате от различни ъгли. Колкотоповече снимки и детайли, толкова по-добре – да не говорим, че така е по-честно.
„Снимките могат да бъдат трудни, но те трябва да бъдат точни както при изобразяване на недостатъци, така и при предаване на цветовете … никой не обича изненади!“, казва Мишел. Увеличете мащаба и вземете близък кадър на тъканта или повърхността. Не забравяйте да изберете главна снимка!

5.Бъдете възможно най-описателни

Джъстин, който е използвал OfferUp за разпродажба на нежелани възглавници и буркани при декорирането на най-новия си апартамент и след това закупил артикули от сайтове като Chairish и AptDeco  казва, че е бил възможно на-описателен. Той е включвал „всякаква полезна информация, интересна история на предмета, размери, състояние, цвят и т.н. „. Колко време си го притежавал, откъде си го получил и описание на забележките, които не се виждат на снимките, са част от нещата, които трябва да включите. Ако предметът все още се продява някъде и го има в онлайн магазин или каталог, задължително добавете снимка и линк. Това ще изясни несъответствията в цветовете и стила, които вашите (не професионални) снимки не предават.

6. Рекламирайте!

Най-добрият начин да разпространите, че продавате нещо? Използвайте контактите си, както във фейсбук, така и обява пред блока, входа, флаер на работното място. Така вашето предложение ще достигне първо до семейства, приятели и непознати, които вероятно сте срещнали някога. Все някой, някъде, ще иска вашият леко използван диван, който просто не се побира в новия ви апартамент.

6 стъпки как да продадем старите си мебели онлайн
3 (60%) 2 глас(а)

placeholder