64 блока се включват в празничното шествие във Варна

Шествието е по случай 24-ти май – Ден на българската просвета и култура


64 блока ще се включат в празничното шествие по случай 24-ти май – Ден на българската просвета и култура. Празникът е организиран от Община Варна- дирекции „Образование и младежки дейности“, „Култура“, „Спорт“.

Програмата започва в 9,30 ч. с празнична Света литургия пред Катедралния храм „Св. Успение Богородично“ във Варна. Началото на шествието, в което се очаква да се включат над 10 000 ученици, студенти, дейци на образованието, науката и културата, ще тръгне в 10 ч. от пл. „Св. Св. Кирил и Методий“

Под звуците на химна „Върви, народе възродени“ шествието по бул. „Мария Луиза“ традиционно ще поведат учениците от ОУ „С. Св. Кирил и Методий“, следвани от възпитаниците на ОУ „Панайот Волов“, което т.г. получи почетен плакет от президента, по случай своята 135-та годишнина. След тях ще вървят училищата, спечелили награда „Варна“. Следват блоковете от общински и частни детски градини, училища, университети;  представители на културни институции. По време на шествието доброволци и представители на неправителствени организации ще пуснат балони в цветовете на логото на титлата „Варна – Европейска младежка столица 2017“.

В 12,30ч. на Морска гара ще започне ветроходният Парад на буквите, част от регатата „Варна ченъл къп“. В 12:40 ч. ще започнат гонки във  Варненския залив, а награждаването на призьорите ще бъде в 19ч. на Морска гара.

research symptoms