Еднопосочно движение по бул. „Дондуков“ и „Цар Освободител“ в София?


Планираният за тази година ремонт на булевард „Дондуков“ в участъка от улица „Бачо Киро“ до улица „Кракра“ включва и подмяна на трамвайните релси и обновяване на тротоарите. Той би трябвало да започне в началото на месец юни. Обсъждат се вариант движението да бъде еднопосочно, също така не е уточнено дали паветата ще бъдат запазени или подменени с асфалт.

Три са вариантите за ремонт на булевард „Дондуков“, които се обсъждат в столичната община. Като основните спорове са за това дали емблематичните за града павета да бъдат запазени или да бъде положена асфалтова настилка. През есента столична община публикува на сайта си анкета, в която предлага три варианта. Първият вариант е паветата да останат, вторият е те да бъдат подменени изцяло, а третият вариант е да бъде комбиниран асфалт с павета.

Хората тук казаха, че е хубаво да бъдат запазени част от паветата, но най-важно е ремонтът да бъде извършен качествено.

Обсъжда се и начина на извършване на движението по булеварда. Единият вариант е то да бъде еднопосочно – в посока Министерски съвет, а движението в другата посока да се извършва по бул. „Цар Освободител“. Целта е да се разтовари трафикът и да се намали замърсяването на въздуха.

„Движението ще бъде ограничавано поетпано. 4 етапа ще има. Булевардът няма да бъде напълно затварян.“, заяви заместник-кметът Евгени Крусев пред БНТ.

източник:БНТ

Еднопосочно движение по бул. „Дондуков“ и „Цар Освободител“ в София?
Гласувайте за тази статия