40+ „направи си сам“ идеи за старите книги


Чакайте малко, стойте, чакайте да обясним! Знаем, че още със заглавието вече ни прокълнахте, подпалихте на кладата, сложихте бесилото и всичко останало. Нека все пак споделим за идеята. На първо място, не става дума за стойностна и класическа литература. Замислете се през годините колко много техническа литература, атласи, булевардна литература, речници, учебници, научна литература, телефонни указатели, ръководства, пропаганда и т.н е бълвана с тонове.

Тези неща са тотално нерелевантни днес и се намират в големи количества. Много често тези книги имат доста по-лоша съдба от тази, която ние предлагаме – боклука или камината. Ако мислите, че са ценни, можете лесно да проверите по онлайн сайтовете за продажба. Не забравяйте и битаците. Там цели купчини с книги се продават за жълти стотинки. А ако не се продадат? Ами, познайте.

На второ място, някои книги, дори и да са стойностни, са дотолкова увредени, че не стават за четене. Влага, мишки и други фактори са ги съсипали необратимо. И все пак можете да спасите каквото е останало от тях, да им дадете втори живот, който при всички положения е по-достоен от мазето.

Помислете, разгледайте и решете дали заслужаваме вашата похвала, или порицание. Ние предлагаме – вие решавате.

 

 

40+ „направи си сам“ идеи за старите книги
5 (100%) 1 глас(а)