Какво очаква бизнесът от новото правителство?


Ускоряване на влизането на България в еврозоната и провеждането на ключови реформи – това са очакванията на бизнеса от новото правителство. Работодателите припомниха, че заради предсрочните избори държавата ни е изгубила месеци, в които можеше да подобри законодателната рамка и бизнес средата.

Съдебната реформа и намаляването на административната тежест са сред най-важните задачи пред управляващите, категорични са от бизнеса. Влизането в еврозоната – също, заяви Димитър Бранков от Българската стопанска камара.

„Това е едно ключово решение, което според нас ще даде тласък на реформите във всички сектори, ще осигури допълнителен публичен ресурс, който следва да бъде по прозрачен и ефективен начин инвестиран в растеж на икономиката. „, каза още той.

Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал предупреди:

„Месец април, докато се сформира тоя кабинет, има голям риск да пропуснем реакция навременна и организирана, от страна на държавата, срещу приемането на такива норми, които ще доведат до затварянето на 1/3 от електроенергийната ни мощност – трите централи в Маришкия басейн. “

Източник: Българска стопанска камара

Какво очаква бизнесът от новото правителство?
Гласувайте за тази статия