Да живееш в луксозна оранжерия


Ако търсите прекрасен дом, заобиколен от пейзаж, този парников хибрид е на пазара за $ 864 000. Разположен в Гьотеборг, Швеция, A-Frame Residence има три спални и голяма дневна-оранжерия. Оборудван e с различни енергоспестяващи функции и слънчеви панели, а самият дом е образец на зелен луксозен живот.

Самият дом има красив интериорен дизайн с бели стени и полирани бетонни подове, които създават открито и просторно жилищно пространство. Кухня, три спални и бани са разположени на първите два етажа. Въпреки това, звездата на дома се намира на последния етаж – масивно таванско пространство, покрито изцяло със стъклени панели и изложени дървени греди, където живущите се радват на зашеметяващ изглед към околния пейзаж.

Новите собственици няма да има нужда да мислят своята градина през зимния сезон благодарение на огромната оранжерия, прикрепена към дома. Заобиколен от стъклени панели от пода до тавана и изложени дървени греди, оранжерията е проектирана да осигури перфектен климат за отглеждане на разнообразие от плодове и зеленчуци целогодишно.

Оранжерията е нещо повече от градинско пространство за забавление. Жилищната площ на дома е от голяма полза за изолацията, осигурена от изпълненото със светлина пространство, което помага да се запази топлото по време на студените зимни зими. Той също така намалява потреблението на енергия и разходите през цялата година.

Дом-мечта за всеки градинар 🙂

Източник: Inhabitat

 

Да живееш в луксозна оранжерия
5 (100%) 3 глас(а)