Къща или градина, или двете в едно?


Компанията ASP Arquitectura  извърши рехабилитация на апартамент, намиращ се ниското ниво на сграда в Мексико Сити. Дизайнът има за цел да създаде пряка връзка с околния пейзаж.

Архитектите са изградили три преходни елемента на закрито и открито с подсилен бетон, всеки от които с отличителна индивидуалност. Първият е басейн, който посреща посетителите с движение и звук. Вторият се състои от градина изпълнена с енергийни камъни, а третата е зеленчукова градина, предназначена да съчетае естествената растителност на дерето с терасите на къщата.

Вътрешното оформление свързва по неповторим начин общите части със спалните помещения. Североизточната част има две тераси, свързани с пергола като първата се състои от дневна и трапезария с вертикална градина, построена от дървени дъски, рециклирани от използваната в конструкцията опорна система. Втората тераса почива на долен надвес, което предполага по-близка връзка с пейзажа.

В югозападната част има по-голяма частна градина, която се свързва със спалните, телевизионната зала и кухнята, завършвайки с пространство за съзерцание. Този отворен модул е създаден за интимно взаимодействие между зрителя и градината.

източник: Freshome.com

Снимки: Rafael Gamo

Къща или градина, или двете в едно?
Гласувайте за тази статия

placeholder