Просторни жилища с изцяло остъклени врати

Hörmann разширява асортимента от интериорни врати


Изцяло остъклените врати на Hörmann се предлагат като крилни или плъзгащи се врати. Плъзгащите врати, като пестящо място решение, се предлагат най-вече за прехода от антрето или дневната към кухнята, защото така не се налага да заемат място, стоейки отворени навътре в помещението.

Изцяло остъклените врати все по-често намират приложение в жилищното строителство. Със свойството си да пропускат светлината и прозрачния си вид те предлагат много предимства на строителните инвеститори и модернизаторите, преди всичко по отношение на осветеността на помещенията и дизайна в антрета, кухни и дневни.

С разширяването на асортимента от стъклени врати „GlassLine“ Hörmann следва развитието и предлага разнообразен дизайн.

Интериорните врати играят съществена роля за атмосферата в цялото жилище и до голяма степен допринасят за цялостния облик на дома. Изцяло остъклените врати са особено подходящи в случаите, когато се търсят открити и светли помещения, които обаче да могат да се отделят помежду си с врата. Производителят на врати Hörmann предлага 49 мотива в различни стилове. В зависимост от предпочитанията се предлагат изчистени стъклени врати без дизайнерски елементи, стъклени врати с дизайн с извивки, както и мотиви с хоризонтални и вертикални линии или врати с геометрични форми. Предлагат се както като крилни врати, така и като плъзгащи се врати при ограничено място.

Изцяло остъклените врати допринасят за повече простор и светлина в помещенията. С разширения асортимент от изцяло остъклени врати производителят на врати Hörmann предлага множество дизайни в различни стилове

Произвеждат се чрез допълнителна обработка на врати от единично защитно стъкло посредством четири различни техники: Мотивите със ситопечат са устойчиви на надраскване и много лесни за почистване благодарение на затворената повърхност. Вратите с пясъкоструйна обработка са с изискано матирана повърхност и нанопокритие за по-малко отпечатъци от пръсти. Лазерната техника се прилага при мотиви с множество фини детайли и позволява голямо разнообразие в дизайна. С помощта на набраздяването се постигат освен визуални ефекти също и релефен дизайн на стъклото, който се усеща при допир. В допълнение към различните дизайни и методи на обработка се предлагат и два цвята стъкло: Вратите със стъкло „Clear“ се отличават с леко зеленикавия оттенък на стъклото от цветово неутралните врати със стъкло „Clear White“ като по този начин контрастират леко спрямо околната среда. Освен това се предлага и голям избор от стандартни дръжки, дръжки под формата на вдлъбнатина и дръжки тип щанга.

За хармоничното комбиниране на дървени и стъклени врати някои мотиви се предлагат с общ дизайн

Освен стъклени Hörmann предлага също и дървени интериорни врати. За да се постигне хармонична цялостна визия на местата, където се използват и двата вида врати, някои интериорни врати се предлагат също и с общ дизайн. Това означава, че вратите са с еднакъв дизайн независимо от материала. Същото важи и за касите: За монтирането на стъклените врати се използват същите каси като при дървените интериорни врати и следователно те също могат да се съгласуват помежду си.

Просторни жилища с изцяло остъклени врати
Гласувайте за тази статия

placeholder