Алексиев провери строителството на пътя между Т2 и бул. „Брюксел“

Той се ангажира лично да осъществява мониторинг на проекта


Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев направи проверка на проекта за пряка пътна връзка между летище София (Терминал 2) и бул. „Брюксел“. Той посети строителната площадка и инспектира напредъка на строително-монтажните дейности, след като по-рано се срещна с изпълнителите на проекта.

Министър Алексиев поиска от строителната фирма допълнителна мобилизация на човешки ресурс и актуализиран график за работа. Той се ангажира лично да осъществява мониторинг на проекта, който трябва да бъде завършен по договор до февруари 2018 г. Христо Алексиев поиска от строителния консорциум пътната връзка да бъде приключена до ноември 2017 г.

От страна на строителите не са изготвени проекти за две пресичания – газово и електрическо, констатира министър Алексиев. Липсата им може да бъде критична за приключването на проекта. Необходимо е те да се изготвят и съгласуват в кратки срокове, за да не повлияят на завършването на целия проект.

Новият мост и пътните връзки към него ще осъществяват скоростна пътна връзка с бул. Брюксел и съответно от центъра на града към летище София. Освен значителна за града входна артерия, съпътстващата инфраструктура е важна част за представянето на страната ни по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г., каза още министърът.

Алексиев провери строителството на пътя между Т2 и бул. „Брюксел“
Гласувайте за тази статия