Апартамент-гнездо в африканската савана


Това спиращо дъха Гнездо (Bird Nest) в Кения е мястото, където бихме искали да прекараме нощта, ако се намираме на Сафари в Африка. Носителите на награди за дизайн Segera Retreat и NAY PALAD представиха зашеметяващо място за почивка, което позволява на щастливите гости да спят под звездите в едно от най-емблематичните сафари места в Африка.  Гнездото е проектирано от архитекта Даниел Пуцет и се намира в близост до река пълна с диви животни. Уникалният апартамент се извисява над върховете на дърветата, заобиколен от девствена природа и 360-градусова панорамна гледка към равнините Лайкапия.

Издигайки се над морето от дървета, Bird Nest се влива в пейзажа благодарение на дървената си конструкция, изцяло изработена от местни материали. Всякакви клони на дърветата съставляват структурата на покривното пространствое, където гостите могат да се озоват под звездите. Интериорният апартамент, обвит с остъклени и дървени жалузи, е уютен хотел, богато украсен с мебели и текстил. Напълно оборудваната баня включва течаща топла вода и тоалетна. Луксозният апартамент е за двама души, но може да настани и малко семейство.

Изживяването в Bird Nest започва точно преди залез слънце, когато гостите се разхождат на обиколка в района, след което са посрещнати в апартамента си с шампанско, кулинарни изкушения и легла, приготвени с луксозно спално бельо и приказна атмосфера от фенери. Гостите също така имат възможност да се хранят в най-горната открита веранда с изглед към залеза и да спят под звездите. „Да се ​​събудиш от вълшебния звук на дивата природа и птици, заобиколен от девствена природа, докъдето може да види окото, е преживяване променящо живота ти. Това е място на истинско, недокоснато чудо“, казва Йенс Козани, генерален директор на „Сегера“. Не е изненадващо, че това единствено по рода си преживяване в Bird Nest не е евтино – цената на на нощувка започва от 1150 долара.

Източник: Inhabitat.com

Снимки: Jimmy Nelson

Апартамент-гнездо в африканската савана
Гласувайте за тази статия