АПИ привлича китайски инвеститори


Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов обсъдиха възможностите за инвестиции в пътни инфраструктурни обекти у нас с представители на Китайския суверенен фонд. Пред потенциалните инвеститори г-н Йовев отбеляза, че инвестиционната картина в България се подобрява с всяка изминала година.

Заместник-министърът и председателят на УС на АПИ запознаха Лиу Дзун – изпълнителен вицепрезидент, и Джан Ифей – вицепрезидент на фонда, със стратегически за страната ни проекти. Коментирани бяха плановете за изграждане на тунела под връх „Шипка“, доизграждането на АМ „Черно море“ и строителството на скоростния път Видин – Ботевград.

Инж. Атанасов подчерта, че представените обекти са важни предвид свързаността, която ще осигурят по направлението север – юг. Той посочи, че между България и Румъния има подписано споразумение, според което ще бъдат разработени проекти за три нови моста над р. Дунав, единият от които ще осигурява свързаност по направлението в посока тунела под връх Шипка.

Източник: АПИ

АПИ привлича китайски инвеститори
Гласувайте за тази статия