„Асарел-Медет“ АД модернизират коминните си системи с Schiedel ICS

Енергоефективни и пожаробезопасни


Минно-обогатителен комплекс „Асарел-Медет“ АД започва реконструкция и модернизащия на системата за топлоснабяване чрез изграждане на нови енергоефективни и пожаробезопасни коминни системи Schiedel ICS 25 с диаметри Ø800 и Ø900.

Коминната система Schiedel ICS е предназначена за отвеждане на изгорелите газове от уреди, които работят с твърди, течни и газообразни горива. Двуслойната коминна система ICS е изработена от висококачествена неръждаема стомана, която осигурява защита срещу корозия и изгаряне на сажди. За външната обшивка на комина се използва стомана 1.4301, а за вътрешната му част – стомана 1.4404. За необходимата топлинна защита се използва специална топлинна изолация с дебелина 25 mm, като по желание е възможно да се предостави комин система ICS с дебелина на изолацията 50 mm.

Коминните системи Schiedel ICS са подходящи както за промишено, така и за жилищно строителство, като осигуряват безопасност, комфорт и независимост на своите клиенти и дават възможност за пожаробезопасно и енергийно-ефективно строителство и отопление.

Като водещ европейски производител Schiedel предлагат както метални, така и керамични коминни системи, изработени от специална техническа керамика. Absolut системата е подходяща за изграждане на пасивни къщи, а керамичната система UNI Plus се поддържа на склад в България. Prima Plus, Multi, Quadro, Kerastar – това са част от видове коминни системи, които Schiedel произвежда и доставя.

„Асарел-Медет“ АД модернизират коминните си системи с Schiedel ICS
Гласувайте за тази статия

placeholder