Бар е направен от стари врати


По улиците на Шанхай се нови мълвата за нов бар, който е уникален и е изграден от доста нестандартни материали. Barraco, тематичен бар, проектиран от местната архитектурна фирма  Quart & Armando Architecture Design Research (Q & A) е построен с рециклирани материали, идващи от обекти за разрушаване в целия град. Таваните са изработени от цветни рециклирани врати, а висящи люлки са използвани за седалки на бар. Този причудлив терен излъчва уют на плажната къща с тропически напитки. Използването на рециклирани и открити материали помага и за улавяне на „неформалната и цветна атмосфера на тропическите градове“, според архитектите.

барът се намира в тесен правоъгълен обект с обща площ от 88 квадратни метра. Barraco се състои от вътрешен бар и външен бар, закрит под голям покрив. За да не се загубят баровете в объркващ асортимент от цветове и текстури, дизайнерите изпълняват проекта с неутрален фон от бетон, дървен материал и бял чакъл. Срещу тази заглушена палитра  след това е добавен „контролиран хаос“ от висящи растения, многоцветни мебели, гофрирани калайдисани повърхности и люлки, които висят от тавана.

„Двойствената природа на материалите и текстурата отразява двойната природа на използване: по-тихите, слабо осветени вътрешни  барове осигуряват спокойно място за следобедно кафе, а външният бар с изпъкнал балдахин, става част от активните улици на Шанхай през нощта“, казват от Q & A в изявление за проекта.

Източник: Inhabitat.com

Бар е направен от стари врати
Гласувайте за тази статия

placeholder