Библиотека „Ботан“ – четенето е секси


06Група бизнесмени от Киев, Украйна, обединени от любовта си към литературата, са се впуснали в авантюрата да основат в съвременна библиотека, която да вдъхновява посетителите си за велики дела.

6373-003_result_pore

 

Задачата на архитектурното бюро Sergey Makhno Architects  била да конструира такова пространството от 147 кв. м, където да е възможно да се изолираш от всички съвременни дразнители и да се уединиш с книга в ръка.

6378-019_result_pore

 

Интериорът на библиотеката напълно отговаря на идейния слоган „Ботан is a new sexy“. Да четеш сред подобна атмосфера е не само комфортно. Семплият и лаконичен дизайн е концентриран върху 3 основни цвята – черно, бяло и лазурен тюркоаз. Ефектно допълнение е бетонът, който довършва и „недовършеното“ в интериора.

6380-004_result

 

Най-отгоре – на етаж 1, са оформени малко кафене и работна зона. Рафтовете за периодичните издания и книгите са вместени в стелажи от арматура. Светло е и ефирно. Можеш да поработиш, да побъбриш, да сърфираш в нета или да се забавляваш – всичко, което е нужно на съвременния човек.

6372-001_result_pore

 

6381-009_result

Масивни стъпала, на които също може да поседнеш и да починеш, водят надолу към пространството, където на почит е тишината.6382-prew

Има хамак, пуфове, ниски масички и одеяла.

6377-018_result_pore

Всичко, което е нужно за четенето – възможност да поседнеш, да полегнеш, да се отпуснеш и да се концентрираш. За най-взискателните има кресло „Ботан“ – авторска разработка на Сергей Махно за истински зубрачи. Мекият пашкул допринася за 100% релакс.

6383-021_result

 

Стените са украсени с графити и мотивиращи цитати от книги. Окабеляването за осветлението е открито по тавана, а лампите Jar Lamp са от лимитирана серия отново на Сергей Махно.

 

6379-020_result_pore

Всеки детайл в интериора трябва да вдъхновява посетителите за създаването на нещо значимо и необичайно – космическа теория, сюжет за книга или самолетна конструкция.

Библиотека „Ботан“ – четенето е секси
5 (100%) 4 глас(а)