Билетчето в Бургас става 1,50 лв.


От 25-ти юни, понеделник, системата за валидиране с електронни карти ще заработи и в микробусите, обслужващи линии 9 и 9а. На същата дата се преустановява продажбата на всички хартиени абонаментни карти, като клиентите с предварително закупени такива, ще могат да ги ползват до изтичане на срока им.

По този начин системата за електронно таксуване ще обхване всички линии на градския транспорт.

В изпълнение на приетия от Общински съвет Бургас тарифен план, от 26-ти юни, вторник, цената на хартиения билет за еднократно пътуване, закупен на борда на превозното средство, вече ще бъде 1.50 лв.

Промяна на цените на електронните продукти няма да има.

Всички жители и гости на Бургас могат да ползват електронните продукти от тарифния план на Дружество „Бургасбус“ според индивидуалните си нужди и предпочитания. Ако все още не разполагат с електронна карта, желаещите могат да се снабдят с такава в касовите салони на „Бургасбус“ – Транспортна къща, Автогари Юг, Автогара Запад и Терминал Меден рудник.

Стойността на превозните документи, заредени в карти на е-носител се запазва:

– билет за пътуване с прекачване до 45 минути (е-портмоне) – 1,30 лв.
– билет за пътуване с прекачване до 45 минути (пакет 50) – 1,20 лв.
– билет за пътуване с прекачване до 45 минути (пакет 30) – 1,25 лв.

Всички ползвани пътувания чрез електронни карти са „времеви“, т.е. в рамките на 45 минути пътник може да се прехвърли на друго превозно средство и да се валидира, без това да се отчете като ново пътуване. Това важи както за електронните билети, така и за абонаментите на правоимащите граждани.

За допълнителни въпроси и консултации, свързани с възможностите на електронната система за таксуване и цените на превозните документи може да се обадите на телефони: 056 831 422, 0882 455 155 или да посетите сайта: www.burgasbus.info.

Билетчето в Бургас става 1,50 лв.
Гласувайте за тази статия

placeholder