Боклукът от океаните става на дизайнерски очила


Колекцията от слънчеви очила  е първият продукт, който ще бъде пуснат като част от нова платформа за набиране на средства, целяща да рециклира пластмасата от океана в потребителски продукти. Платформата, наречена Clean Waves, е създадена от марката Corona и морската организация „Parley for the Oceans“, която преди това в сътрудничество с Adidas е правила обувки и бански костюми, отново от боклук.

Проектът Clean Waves има за цел да насърчи използването на еко иновативни материали в модата и индустриалния дизайн. Първият продукт на Clean Waves, който ще бъде пуснат, е чифт слънчеви очила,изработени в Италия от пластмаса, събрана от океани и плажове.

Организациите заявиха, че очилата съдържат нискокачествени видове пластмасови отпадъци като полипропилен, както и „нови форми на модифицирани морски отломки“, които са били събирани от острови, крайбрежни селца, плажове, под водата и в открито море.

Очилата излизат в лимитирана серия от 100 бройки и се предлагат в три цвята, а всеки чифт очила носи отделни географски координати, които  директно ги свързват към конкретното място, където са били събрани материалите за тях.

За всеки 100 продадени чифта слънчеви очила, Parley и Corona казват, че ще добавят нов остров към съществуващите 100 острова, които вече са се ангажирали да чистят. Очилата се произвеждат с нов процес, включващ типове пластмаса, които в миналото са били по-трудни за рециклиране.

Слънчевите очила могат да се закупят само от дизайнерския моден уебсайт Net-A-Porter, чийто каталог се очаква да бъде открит днес като 100% от приходите отиват за подкрепа на каузата.

Източник: Dezeen

Боклукът от океаните става на дизайнерски очила
5 (100%) 1 глас(а)

placeholder