Борисов инспектира ремонтите на пътища из страната


Завършва реконструкцията на 10-километровия участък от пътя Пловдив – Асеновград.  Министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев,  министърът на финансите Владислав Горанов и зам-министърът на МРРБ Николай Нанков инспектираха важния инфраструктурен обект. Това стана в присъствието на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, кметовете на общините Асеновград, Куклен и Родопи Емил Караиванов, Мария Белчева и Пламен Спасов, областния управител Здравко Димитров, директора на ОДМВР ст. комисар Атанас Илков, представители на фирмата-изпълнител, много граждани.

Освен локалните платна по пътя Пловдив-Асеновград, това, което искаме да направим за района, е околовръстен път, заяви министър-председателят Бойко Борисов. Той посочи, че за заводите, които се откриват в България, е необходима инфраструктура и извън населените места.

Министър-председателят подчерта и важността от въвеждането на тол системата у нас. „Без пари, без такси и без данъци нищо не може да се направи. Парите за ремонти и рехабилитация са от бюджета. Тежкотоварните камиони трябва да си плащат“, допълни още премиерът Борисов. Той уточни, че стартира и изграждането на пътя Асеновград – Кърджали, който ще струва 33 милиона лева.

Премиерът инспектира и началото на строителните работи по изграждането на обходния път на град Поморие. Участъкът е част от първокласния път I-9 Слънчев бряг – Бургас. В строителството на отсечката с дължина 5,8 км, ще се инвестират около 20,6 млн. лв. от бюджета. Изграждането на обходния път на Поморие е последният етап от модернизацията на пътя Бургас – Слънчев бряг.

„Две фирми едновременно работят, паралелно с това ще направим и обхода от АМ „Тракия“ директно да се влиза, въобще да не ходим до кръговото на Бургас. Тогава ще се разтовари и трафикът за Поморие. Ще ви проверявам“, каза министър-председателят Борисов и допълни, че ще се строи и през лятото, тъй като територията не е курортна зона.

Източник: Община Пловдив, АПИ

Борисов инспектира ремонтите на пътища из страната
Гласувайте за тази статия

placeholder