Брутализъм от 70-те през 21 век


Апартамент в сграда от така наречения „бруталистки“ период в Лондон се оказа разединяващ мненията на множество дизайнери и специалисти. Мнозина не го харесват, защото е суров, грозен и „общински“, а други го виждат като „нещо, което трябва да се цени“. Най-голямото място за мулти-изкуства в Европа еточно на прага на тази сграда, а „съвременният живот на източния Лондон е наблизо, но затова пък мястото е спокойно за живот. Радваш се на любовта към бетона“споделя двойката избрала да живее на това уникално място.

Пенсионерите купили този апартамент през 2004 г. Първоначално те били вдъхновени след като посещават апартамент на техен приятел, и живеят в него близо пет години, но сега решават, че обзавеждането му изглеждаше като летищен салон – „студено и неприятно“. Гледките от жилището са грандиозни, но собствениците искат по-скоро да са привлечени от своето жилище, отколкото от изгледите от него.

Двойката избира да премоделира цялото жилище и за целта се спират на интериорния дизайнер Мария Спийк.“За мен един фактор е сградата, но другият е хората и как ще се как те ще се отнасят към апартамента“, казва тя. „Спомням си вкусната чаша чай, която ми дадоха, когато за пръв път посетих тази възхитителна двойка и спокойствието, което те излъчваха.“, допълва тя. Мария веднага усеща, че корпоративният изглед и усещане в сградата не допада на собствениците.

Собствениците избират да вкарат повече цвят в интериора, но да запазят изчистените линии на дизайна. Също така банята е почти изцяло преработена, макар да запазва оригиналното си усещане. Кухнята от друга страна е запазена почти изцяло, тъй като оригиналния й вид е добре съхранен през годините. Но каквото и да кажем повече, не може да опише невероятната работа, свършена в това жилище. Предлагаме ви сами да се вдъхновите и да придобиете собствен привкус за атмосферата в него.

Източник: houseandgarden.co.uk

Снимки: Rachel Whiteing

 

Брутализъм от 70-те през 21 век
Гласувайте за тази статия