Честит празник, дами! Бъдете силни и независими!


Днес е Международен ден на жената, който всяка година се отбелязва на 8 март. На този ден жените не са просто майки, а се отбелязват техните постижения в професионалните сфери, където до скоро са доминирали само мъжете. Това често бива забравяно и празникът се отбелязва като ден на нежната половинка, домакинята, а някои даже не знаят защо и какво е днес. Денят на съпругата като по-слаба? Не!

8-ми март не е Свети Валентин! Противно на всички нагласи, днес не отбелязваме любовта, грижата, отдадеността на домакинята, днес отбелязваме силата на тези, които с дете в ръце си проправят сами пътя, работят, минават през трудности. 8-ми март е празникът на силните, независими, борбени жени. Така че, господа, преди да поднесете своите цветя и бонбони помислете, че това не е Свети Валентин. Днес е денят, в който трябва да покажете своето уважение и признание, да накарате жената да се чувства силна и значима.

Идеята за Ден на жената се ражда в бурни времена, сред протести, тежки трудови условия, недоимък и икономическа криза. Първите пъти, в които е отбелязван празникът, са били съпроводени от желанието за борба със сексизма и искания за равнопоставеност. Идеята, която седи зад Деня на жената не търси закрила от мъжкия пол, не търси съжаление и помощ – точно обратното.

Дами, бъдете силни и независими! Благодарим ви за борбеността, духа и всичко, с което се сблъсквате. Продължавайте напред! Никога не се предавайте, правете това, което обичате, бъдете такива, каквито сте. Честит празник!

Честит празник, дами! Бъдете силни и независими!
Гласувайте за тази статия

placeholder