Да отплаваш далеч от грижите и проблемите


За тези, които искат да отплават от стреса на ежедневието, тази слънчева малка къща-лодка е перфектното sredstwo. Плаващият дом е построен от корабни строители в град Квебек. Фирмата се казва Daigno, а лодката може да бъде закупена на цена от около $ 65 000. Тя осигурява всички удобств, необходими за комфортен живот на водата.

Daigno е добре известна компания за строителство на плавателни съдове, но Le Koroc е специален модел, проектиран да бъде лек и ефективен. Построен с ламинирани бели кедрови греди и посилен шперплат, плаващото жилище тежи малко над 2 тона.

Въпреки че плаващият дом е много компактен, дълъг само 8 метра и широк 2.4 метра, интериорът на кабината е оборудван с всички основни удобства. В кухнята се намира масичка, а в непосредствена близост до това пространство има компактната баня, оборудвана със самостоятелен душ. В задната част на кабината е поместена една маса за хранене със сгъваемо легло, превръщайки тази област в уютна спалня. Двете пейки от двете страни се сгъват, за да осигурят място за матрак.

На предната част на лодката се намираоткрита палуба, построена за прекарване на дните с въдица в едната ръка и студена напитка в другата. Външното пространство на лодката разполага още с масичка за хранене с места за двама, зона за барбекю и вграден рибен резервоар за съхранение на пресния улов за деня.

Металният покрив е оборудван с 265-ватови слънчеви панели, които се свързват с батериите, за да захранват осветлението и хладилника. Вграденото LED осветление е инсталирано така, че да се намали използваната енергия. Плаващите домове на Daigno могат да бъдат поръчани със специални тоалетни за компостиране и други екологични функции.

Източник: Inhabitat.com

 

 

Да отплаваш далеч от грижите и проблемите
Гласувайте за тази статия

placeholder