Да живееш в класна стая

В стаята живее петчленно семейство


Старо училище в Амстердам се превърна в модерна жилищна сграда. Представяме ви как изглежда един от апартаментите в обновената сграда. Студиото е по дизайн на  Standard Studio и е предназначено за петчленно семейство.

„Учителската катедра бе ремоделирана на спални помещения, а останала част от класната стая в място за живеене”, обясняват дизайнерите.

Една от основните цели на дизайна е била да се създаде отворено пространство, където може да се събере цялото семейство. В същото време, да бъде запазено и личното пространство. Кухнята, хола, столовата, мястото за работа и мястото за игра за децата, са добре комбинирани и формират целия първи етаж.

Голямо предизвикателство е да се проектира жилище за семейство с пет деца. Затова специалните кътове за игра се намират под стълбите. Така, хем децата имат своето пространство за игра, хем играчките им не са навсякъде из стаята.

Друг добре обмислен ход са големите прозорци, които позволяват да прониква достатъчно количество светлина. „Бетонничт под и стоманените стълби запазват духа на училището, но когато са комбинирани с шперплат, резултатът е по-светъл и топъл интериор”, казват още дизайнерите.

 

contemporary-apartment-2-1

contemporary-apartment-4-1

contemporary-apartment-5-1

contemporary-apartment-6-1

contemporary-apartment-7-1

contemporary-apartment-8-1

contemporary-apartment-9-1

contemporary-apartment-10-1

Да живееш в класна стая
5 (100%) 2 глас(а)