Да живееш в уюта на гараж


Тъй като жилищната криза в Сидни продължава да се засилва, много хора избират да използват потенциала за недвижими имоти в градините и алеите на града. McGregor Westlake Architecture са изобретили малък и устойчив жилищен модел, който се изгражда на върха на съществуващите гаражни помещения. Замислен „за да се подкопаят нормите на съвета в града“, този умен малък дом разполага с възможности за пестене на пространство и поразително съвременен дизайн.

Студиото Laneway е разработено отчасти за да постави въпроса за лошото проектиране и неадекватните указания за планиране в Сидни. Противоположно на устройството на града, прототипът на архитектурната фирма показва как добрият дизайн може да превърне малък и безсмислен парцел в къща, която не само се усещапросторна, но и се радва на достъп до естествена светлина и уединение. Прозорците на изток и запад позволяват естествена вентилация, а външните щори намаляват слънчевата топлина – няма нужда от климатизация.

Ключът към дизайна е прибавянето на метален мансарден покрив, който е покрит с прозорци. Интериорът е облицован с дърво, идващо от австралийските гори. Малкият дом е комфортен за живот на двама души заради ефективното оформление, в което са разположени жилищните пространства над съществуващия гараж. В горния етаж са разположени всекидневна, кухня и трапезария, а спалнята и банята са поставени зад плъзгащи се дървени облицовки.

Източник: Inhabitat.com

Да живееш в уюта на гараж
2 (40%) 1 глас(а)

placeholder