Деца направиха нов дизайн на къщата си


Тази ремонтирана викторианска къща в Лондон би могла да се впише в детска книжка и това не е случайно. Въпреки че родителите  са били официалните клиенти на архитектурната фирма Office S & M, то техните три малки момичета са тези, които наистина са управлявали ремонта. „Те искаха момичетата да бъдат включени в процеса на проектиране“, казва съоснователката на фирмата Катрина Стюарт. През 2016 г. семейството наема Катрина и партньора й Хю Макюен, за да добавят две разширения към дома: едно на приземния етаж, в който се помещава кухнята и хола, а другото – на високо ниво, което трябва да стане по-големи спални помещения за децата. „Те бяха много наясно, особено с разширението на таванското помещение, че принадлежи на момичетата“, отбелязва Катрина. „Така че те много харесаха идеята за игрив дизайн.“

 

Катрина и Хю имат ограничена квадратура, с която да работят на приземния етаж – те можеха да направят съвсем леко разширение поради широчината на имота, но всичко между четирите стени беше подменено. Едно от първите им решения бе да се премахне една двойка френски врати, за да направят място за трапезария. „Планът на етажа е доста тесен, така че беше трудно да се получи маса за хранене до кухненският остров“, обяснява Катрина.Новата трапезария не само заема по-малко място, но „това означава, че могат да се съхраняват неща под пейката“, казва тя.

Преди:

Сега:

Фирмата също така премахна всички горни шкафове в кухнята, за да подчертае височината на стаята и да направи път към уникалните наклонени тавани. „Тъй като градината е обърната на север и районът е доста заграден около къщата, ние бяхме наясно, че няма да има огромно количество светлина в сградата“, казва Катрина. „Решихме да вкараме повече светлина чрез използването на цвят и извиване на определени повърхности. Извихме много ъгли и в кухнята изкривихме тавана, така че светлината да се плъзга по повърхността, вместо да създава тези сурови сенки.“

Преди:

Сега:

Боята бе друго тайно оръжие на Office  S & M, особено на стълбището свързващо приземния етаж към таванското помещение, което е предимно мрачно. „Боята има толкова голямо влияние върху пространството и наистина го трансформира, без да е прекалено скъпа“, казва Катрина. „Това често се разглежда като най-спорното нещо, което трябва да се направи. Доста често, когато говорим за пръв път за боядисване с клиенти, от тях по някакъв начин се изисква доста храброст. Но всъщност това е най-бързото нещо, което можете да промените! „
Преди:

Сега:

Това, което някога е било малко студио, сега е пълен трети етаж с две спални и баня. Предната спалня е на близнаците, а задната е на най-голямата дъщеря, която с прекрасните си прозорци.  Въпреки това, тези прозорци са направени и с малък недостатък: нестандартната им форма означаваше, че завесите никога няма да изглеждат добре. После Катрина и Хю осъзнават, че вътрешните щори са често срещани във викториански къщи като тази. Те правят щори специално за всеки прозорец, които се сгъват в стената, когато не се използват.

Източник: Architectural Digest

 

Деца направиха нов дизайн на къщата си
Гласувайте за тази статия

placeholder