Дискусия на тема „Традиционни строителни материали“


„Мещра – традиционни знания и занаяти“ кани всички производители, вносители и търговци на строителни материали, свързани с традиционното строителство или реставрация, собственици на сгради, строители,  проектанти и всички останали с интерес към традиционното строителство, да участват в дискусия на тема: „Традиционните строителни материали – вчера, днес и утре“.

Темата за опазване на традиционните строителни техники и сградите, изградени чрез тях, е актуална и важна за цялото общество. „Практиката показва, че липсва връзка между търсещите и предлагащите, която ние като сдружение се опитваме да изградим. Липсва реален контакт и разговор. Именно затова решихме да организираме дискусия, в която да споделим за някои конкретни казуси, свързани с намирането на строителни материали за традиционната архитектура и майстори, които владеят традиционни знания и умения. Искаме да дадем възможност на присъстващите да споделят своите виждания и опит. Ще се радваме да създадем възможност за диалог между различните страни в строителния процес.“, споделят от сдружението.

Дискусията ще се проведе в Национален дворец на културата на 27.10.2018 г. от 17 часа.

Програма на дискусията:
17:00 – 17:30 – Кои сме ние от Сдружение „Мещра – традиционни знания и занаяти“ и с какво се занимаваме. Споделяне на казуси от нашата практика.
17:30 – 18:30 – Дискусия с присъстващите
18:30 – 19:00 – Обобщение на казаното и заключителни думи

Дискусия на тема „Традиционни строителни материали“
Гласувайте за тази статия

placeholder