Дизайнерски маси от рециклирано дърво


Една дама, подписваща се като „made by wood hand“, започнала печеливш бизнес в ателието си в Брукли, Ню Йорк. Тя стартирала с декоративни пана и плотове за маси от стар дървен материал, останал от предишните ѝ творчески проекти като къщички на дървета, включително интериорни.

1

16

По щастлива случайност точно тези маси и пана били забелязани от компанията The Frye Boot Company , която имала нужда от красиви маси за магазините си, и я помолила да се захване за работа. Единствените указания обаче били, че трябва масите да са кръгли, да са големи между 110 и 150 см в диаметър, много гладки и без трески и всяка да е различна от другите.

18

2

Така дошла първата поръчка за поне 12 маси, които ще бъдат показвани в цялата страна, направени с почти цялата творческа свобода на света, което понякога е много страшно, защото невинаги можеш да си представиш крайния продукт.

19

Дървеният материал също не бил в изобилие, така че създаването на всяка маса било като пъзел, в който се напасвали размери и цветове от различните дъски.

4.1

4

След първите маси, madebywoodhand разбрала, че всъщност дизайнът ѝ е повече или по-малко вдъхновен от традиционните пачуърк юргани.

17

Така се родила и малката (засега) компания Made By Woodhand.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

Дизайнерски маси от рециклирано дърво
5 (100%) 3 глас(а)

placeholder