Плетени мебели направени с много любов


Колекция мебели на дизайнерът Sebastian Herkner са много специални – те са създадени с голяма доза любов.  Техни автори са занаятчии от Санта Марта, Колумбия, които са използвали само традиционен стил на плетене, учен още училище. Колекцията е направена за германския производител на мебели Ames, а смелите и ярки цветове са използвани, за да донесат карибско усещане в интериора.

Интересните мебели са създадени от ярка на цвят пластмаса като нишките се увиват около желязо с формата на съответния предмет – стол, маса и др. Плетката оформя вече цялостния изглед на мебелите, превръщайки ги в това, което са.

„те са изработени ръчно и затова може да не са перфектни, но имат особена красота. От една страна нашата среда става все по-прозрачна и свързана, а от друга страна можем да оценим иистинската осезателност и ценности“, казва Herkner.

Кръглите маси имат „поли“, които са увити около краката, докато столовете имат плетка на седалката и просто опънати кабели за облегалки.

Всеки един предмет от колекцията е ръчно плетен в една от общо шест цветови комбинации, включително ярки контрасти между оранжево и синьо или зелено и розово.

Herkner е бил потърсен да направи дизайна още преди две години от собственикът на компания  Ames – Ana Maria Calderon Kayser. Той се влюбва в идеята да работи със занаятчии от Колумбия, след като вижда традиционни ръчно изработени мебели в страната, които са създадени чрез местни техники за изработка.

„Видях тези изработени в много цветове люлеещи се столове по дворовете на къщи и хотели. Направени от стомана за основа и цветни пластмасови нишки, те (мебелите – бел. ред.) отразяват културата на Колумбия – радостта и гостоприемството“ , казва още дизайнерът.

„Откакто започнах своята дизайнерска практика преди 10 години, студиото ми винаги се е интересувало от занаята, цветовете и техниките.“, допълва той.

 

 

 

 

Източник: Dezeen

Плетени мебели направени с много любов
5 (100%) 1 глас(а)