Дни на архитектурата във ВСУ „Черноризец Храбър“


С изложба на курсови и дипломни проекти на студенти от специалност „Архитектура“ и „Дизайн“ бе дадено начало на Дните на архитектурата във ВСУ „Черноризец Храбър“. Проявата бе уважена от кмета на Варна Иван Портних. Тържеството бе открито от декана на архитектурния факултет проф. Атанас Ковачев. В словото си той отдели специално внимание на културно-историческото наследство на морската столица.

„Много от нашите студентите проявяват интерес към старинната архитектура във Варна. Приветстваме усилията за опазване на това богатство и можем да предложим палитра от идеи, които могат да бъдат реализирани за съхраняването му“, каза проф. Атанас Ковачев.

По време на срещата бе припомнено, че в момента върви конкурс за възраждане на красива стара къща на бул. „Приморски“ №117, организиран от ВСУ в рамките на Студентската лаборатория „Варна – град за хората“, създадена по идея на президента на университета проф. д.ик.н. Анна Недялкова, в партньорство с кмета на Варна Иван Портних. Конкурсът е част от четиригодишен план за реализиране на проекти, предлагащи креативни и нестандартни идеи за естетизация на градската среда.
Източник: Община Варна
Дни на архитектурата във ВСУ „Черноризец Храбър“
Гласувайте за тази статия