До 60% по-евтино на морето през септември


Намаленията за почивка по българското Черноморие през септември достигат до 60%. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ проф. Стоян Маринов, член на Управителния съвет на Варненската туристическа камара.

Той посочи, че повечето хотели работят до края на месец септември, а висококатегорийните хотели и СПА центровете остават отворени до средата на месец октомври. „Те ще реализират заетост от около 50%. Правят се сериозни намаления, ориентирани най-вече към българския и румънския пазар. Една част са заети от организирани туристи през туроператори, но свободните контингенти ги предлагат на доста изгодни цени за хора, които не са успели да почиват през месеците юли и август. Намаленията достигат до над 50%, в някои случаи до 60% от цената през високия сезон“, каза проф. Маринов.

Ако един 4-звезден хотел на първа линия през високия сезон е предлагал ол инклузив на човек на ден за 160 лева, сега същата услуга се предлага на цени около 80 лева, дори под 80 лева. „По този начин ще се запълнят контингентите, които не са заети от предварителни резервации“, допълни проф. Стоян Маринов.

До 60% по-евтино на морето през септември
Гласувайте за тази статия