Домът на Елвис Пресли се превърна в шоурум


В играта с високи залози на недвижими имоти в Лос Анджелис, двинаги е добре, ако разполагаш с жилище на знаменитост. Разбира се, не всички знаменитости са равни. Сега Дейвид Алхадеф удари джакпота като се сдоби с бившия дом на Елвис Пресли. Той решава да го превърне в шоурум на мебелите на Future Perfect.

Проектиран през 1958 г. от архитекта Рекс Лотер и реновиран в средата на 60-те години на миналия век, тази къща е своеобразна смесица от класически калифорнийски модернизъм и холивудски стил. В продължение на шест години, от 1967 г. натам, той принадлежи на Елвис Пресли. Това са били най-добрите години за краля на рока, обхващайки брака му с Присила Пресли и раждането на дъщеря им Лиза Мари.

Въпреки, че Future Perfect е основан през 2003 г., експериментът Casa Perfect започва едва преди повече от година, когато Алхадеф не се съобразява с традиционната търговска мъдрост, като открива шоурум в къща от средата на века в хълмовете над Западен Холивуд.“Нашата цел е все още една и съща – да представим мостри, подобно на галерия, и то в жилищна обстановка, за да могат нашите клиенти да имат по-интимен, личен опит с изложените неща“., казва той.

Обновената Casa Perfect запзва съществуващия план на етажа и много от оригиналните детайли от епохата на Пресли. Стаите разполагат със смесица от дизайн от звездния списък на Future Perfect, сред които Dimore Studio, Piet Hein Eek, Lindsey Adelman и Ilse Crawford. Те са организирани, за да разкажат една развиваща се история за това, което Алхадеф смята за важен колекционерски съвременен дизайн. „Това не е просто шоурум, а ние не се опитваме да измислим истински жилищен интериор“, обяснява Алхадеф. „Просто мисля, че пазаруването се е превърнало в работа, а Casa Perfect е нашият начин да събудим вълнението от откриването на новото.“

Architectural Digest

Домът на Елвис Пресли се превърна в шоурум
Гласувайте за тази статия

placeholder