Дронове таксита в Дубай


Дубай е град, който обича суперлативите: най-високият небостъргач, най-големият ски ресорт на закрито, най-бързата полиция, са само няколко набързо маркирани постижения. Сега, най-големият град в Обединените арабски емирства, ще бъде разпознаваем и с още един рекорд – най-екстремното придвижване с такси.

Скоро беше оповестено, че до края на лятото на 2017, Дубай ще бъде първата локация в света, където пътници ще могат да бъдат придвижвани с таксита – дронове. Компанията, отговорна за реализирането на футуристичния проект е китайската Ehang.  Моделът е разработен така, че да може да побере спокойно един възрастен човек плюс малка чанта с багаж.

 

 

Технологията ще позволява на пътника сам да насочва превозното средство чрез мобилна апликация към желаната дестинация, тоест друго навигиране става излишно. Дронът ще се движи със 100 мили в час на разстояние от около 30 мили за едно зареждане. Разбира се, безопасността е най-висшият приоритет за всяко МПС, това е така и за самоуправляващия се дрон Ehang 184. Производителите уверяват, че са създали редица резервни варианти в случай на авария, за да гарантират сигурността на пътуващия.

Китайските дронове ще бъдат доставени до месец юли като част от амбициозния план до 2030 една четвърт от трафика в Дубай да стане безпилотен.

 

 

Източник: architecturaldigest.com

Дронове таксита в Дубай
Гласувайте за тази статия