Двойка си построи евтина вила до вулкан


Докато пътуват през Южна Америка в своя Volkswagen Kombi,  Каролин и Джулиън забелязват недостиг на качествени помещения за настаняване и решават да запълнят тази пропаст като построят прекрасно изработена вила. Тя се намира в Чили и се отдава под наем. След близо 19 месеца строителство, двойката реализира мечтата си по склоновете на Calbuco Volcano в Ensenada. Проектиран и изработен с приблизителна цена от 30 000 долара, уютният ръчно изработен дом, се нарича Casa Nido и е включен в списъка на Airbnb от $ 116 на нощ.

Проектирането и изграждането на Casa Nido е било голямо приключение за двойката, тъй като преди да започнат те не знаели нищо за строителството. И все пак всички части на вилата, от дизайна и интериора до електрическите кабели и водните системи, са изпълнени от дуото без никаква външна помощ. „Ние предлагаме на туристите и пътниците висококачествени, изцяло ръчно изработени жилища, където да се отпуснете и да съзерцавате далеч от потребителското общество“, казат Каролайн и Джулиън. „Също така това е идеалното място да преосмислим приоритетите си и да експериментираме за определен период от време, което е“ да се върнем към същественото „.

Вдъхновен от образите на приказни къщи, Casa Nido обхваща два етажа с приземен етаж от 27 квадратни метра и по-малко второ ниво от 12 квадратни метра. Извитата греда на покрива е изработена от шперплат, а всички останали дървесни материали са от местен произход. В допълнение към еднаta спалня, вилата разполага с всекидневна с изглед към вулкана Calbuco Volcano, напълно оборудвана кухня с изглед към вулкана Osorno, тераса на приземния етаж и хидромасажна гореща вана.

Къщата се захранва от фотоволтаична слънчева система, която осигурява достатъчно електричество, за да задоволява ежедневните нужди на посетителите, докато водата се доставя от близка естествена изворна вода в долината. Отпадъчните води се обработват с фото-пречиствателна система. За да се събудите с изглед към вулкана в Casa Nido, проверете списъка на Airbnb.

Източник: Inhabitat.com

 

Двойка си построи евтина вила до вулкан
Гласувайте за тази статия

placeholder