Единствен по рода си дом на артист


Един истински уникален дом се появи на пазара във Флорида. Жилището предлага луксозен живот в тиха среда подобна на джунглата, както и богато изкуство. Къщата е проектирана от нейния обственик – международно признат мултимедиен художник Михаел Юде Русо. Изпълнена със светлина и изгледи на открито, уникалното двустайно жилище се продава за $ 1,200,000, а цената включва всички скулптури и изобразително изкуство в къщата, студиото и градините.

Построена през 1957 г.  резиденцията на художника е с площ от 129 квадратни метра и е построена с отворен план с изобилие от стъкло, за да размаже границите между вътре и навън. „Вдъхновението дойде от моето убеждение, че през целия животдобрия дизайн е в кръговрата  и интеграцията му с природата“, обясни собственикът и художник Майкъл Джуд Русо. „Любимият ми аспект на къщата е как естествената светлина играе визуално през интериора. Оценявам къщата като артистично взаимосвързана функционална единица, предлагаща изглед към градината през всяка врата и прозорец. „

В допълнение към многото произведения на изкуството, които са построени от рециклирани материали, домът и обзавеждането са изградени предимно от устойчиви и естествени строителни материали. Русо също така твърди, че цялото озеленяване и поддръжка на къщата са „органично поддържани“, което означава, че не са били използвани пестициди. Водопроводът, електрическите системи и покривът са сменени през 2009 година. Оригинални артистични уреди за осветление и вградени скулптурни, артистично проектирани стъкларски и порцеланови шкафове могат да се видят навсякъде из дома.

Единствен по рода си дом на артист
Гласувайте за тази статия

placeholder